Κρητικός

Για τέλειο ελληνικό κρέας


Ο «Κρητικός» έχει ξεπεράσει τα 55 χρόνια στο στίβο της ποιοτικής και μαστορικής κρεοφαγίας, εξελίσσοντας χρόνο με το χρόνο το επίπεδό του και παραμένοντας ένα από τα κορυφαία μαγαζιά για να απολαύσεις πραγματικό καλό, ελληνικό κρέας. Οι βοδινές σπαλομπριζόλες και τα rib-eye σιτεύονται και ψήνονται άψογα, τα παϊδάκια του είναι ζουμερά με ξεροψημένο λιπάκι και μοσχομυριστά, ο Νίκος Δογιάκης, που έχει αναλάβει τα ηνία μαζί με τον αδερφό του Σταύρο βγάζει από τη σχάρα μπριζόλες, μπιφτεκάκια, νεφράκια (μοναδικά), συν έναν άπαιχτο σιδηρόδρομο στη σούβλα.

Η φροντίδα για την απόλυτη ποιότητα φαίνεται και σε «λεπτομέρειες» όπως τα ζωντανά κάρβουνα από άγριο πουρνάρι που προσθέτουν πόντους στη γευστική απόλαυση. Κατά τα λοιπά, ο δίσκος έρχεται με πρώτα που «λένε», όπως σπιτική ρώσικη, τυροκαυτερή, σταμναγκάθι και ασκόλυμπρους, τα τηγανητά είναι τέλεια, ιδιαίτερα οι τηγανητές πατάτες. Όταν ο καιρός είναι καλός, η υπερυψωμένη βεράντα με τις γαρδένιες και τις καμέλιες φτιάχνει αρχετυπικό σκηνικό για μια ελληνική κρεατολαγνική εμπειρία.

Αιόλου 49 (Παλλήνη), Κάντζα, 2106659061

Ο χάρτης

Αιόλου 49, Κάντζα (Παλλήνη)

Τηλ. 2106659061

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια / bars