Greek freak / Fire and fury!

3,5

Στο Χώρος Θέατρο παίζεται το πιο ανατρεπτικό και καλτ θέαμα της πόλης. Ο Σίμος Κακάλας και η έξοχη ομάδα του στήνουν το δεύτερο μέρος του οπτικοακουστικού τους σόου, που δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο να φτάσει στον θεατή ως ευχάριστο ή ανώδυνο.

Greek freak / Fire and fury!

Στο Χώρος Θέατρο παίζεται το πιο ανατρεπτικό και καλτ θέαμα της πόλης. Ο Σίμος Κακάλας και η έξοχη ομάδα του στήνουν το δεύτερο μέρος του οπτικοακουστικού τους σόου, που δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο να φτάσει στον θεατή ως ευχάριστο ή ανώδυνο.

Greek freak / Fire and fury! - εικόνα 1

Το πρώτο μέρος του «Greek Freak», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών, από κάποιους καταχειροκροτήθηκε και από κάποιους άλλους αποδοκιμάστηκε. Ε, δεν βλέπεις κάθε μέρα φαλλούς και ξεράσματα πάνω στη σκηνή... Αυτό ίσως είναι το δικό μας in-yer-face θέατρο του 2017, το οποίο σχολιάζοντας την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε κοινωνικό και διαπροσωπικό επίπεδο κολλάει στον τοίχο τον θεατή με τις αλήθειες του και τον προκαλεί να αισθανθεί τα ακραία συναισθήματα των χαρακτήρων. Ο Σίμος Κακάλας, ειλικρινής και αυθεντικός, δεν έρχεται να ποζάρει αλλά να κλοτσήσει και να ταρακουνήσει κι έχει αποδείξει πως δεν τον αφορά μια αισθητική εμπειρία που μας κάνει «ανθρώπινους». Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι το ζήτημα του «φαίνεσθαι» και του «είναι» και η υπέρβασή του. Και, χωρίς να έχει κάτι να φοβηθεί, μοχθεί μαζί με τους συνεργάτες του για κάτι που θεωρούν σημαντικό τόσο για το κοινό όσο και για τους ίδιους.

Στο δεύτερο μέρος του «Greek freak / Fire and fury!», ένα βαριετέ με παρλάτες, σκετς και τραγούδι, συνεχίζει να δηλώνει πως κανένας σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι αθώος και με έναν τρόπο μας λέει: «Ελάτε να γκρεμίσουμε οτιδήποτε ψεύτικο υπάρχει, βγάλτε τις μάσκες, κοροϊδέψτε εμάς, τους φίλους μας, τους θεσμούς». Σε ευθεία αντιπαράθεση με την αστική ανοχή, στοχοποιεί με πικρό χιούμορ την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αναφέρεται στο Φεστιβάλ Αθηνών –έχει τοποθετήσει μάλιστα ως οικόσημο στη σκηνή μια φωτογραφία του διευθυντή του με δύο πέη να δια­σταυρώνονται στο κάτω μέρος–, καυτηριάζει το θέατρο, την κριτική, διεκδικεί και βαθμολογεί με πέντε αθηνοραματικά αστεράκια την παράσταση, χλευάζει την έλλειψη αξιοπρεπών αμοιβών, πυροβολεί με ατάκες και πριμοδοτεί τον αυτοσχεδιασμό και από την πλευρά του κοινού.

Greek freak / Fire and fury! - εικόνα 2

Όταν η πραγματικότητα σε καίει, δίνεις στο αποκρουστικό υπαρξιακή διά­σταση και αυτό συμβαίνει στην παράσταση (η οποία, σημειωτέον, είναι ακατάλληλη για ανηλίκους). Μόνο που δεν ήταν όλα τα σκετς τόσο ενδιαφέροντα όσο η «Αναγούλα», ένα τηλεπαιχνίδι για την ικανότητά μας να αντέξουμε χωρίς να ξεράσουμε τα κλισέ που ακούμε, ή η αναπαράσταση παλιάς ελληνικής ταινίας, με έναν ηθοποιό με το πρόσωπο του Νίκου Σταυρίδη να χαϊδεύει μια νεαρή πάνω­ στο τραπέζι μιας παλιάς αθηναϊκής ταβέρνας. Κάποια από τα νούμερα φαίνονται κάπως φλύαρα, δεν παίζουν με τη δύναμη της ατάκας και το κωμικό νεύρο, ενώ ένας πιο σφιχτός ρυθμός θα υποστήριζε τη δίωρη παράσταση και θα την απογείωνε. Ο Σίμος Κακάλας είναι ο ιδανικός κονφερασιέ και η εκρηκτική του ενέργεια δεν κρύβεται, όπως κι εκείνη της Δήμητρας Κούζα, του Μιχάλη Βαλάσογλου, του Κωνσταντίνου Μωραΐτη και του Γιώργου Λόξα. Στο τέλος οι ηθοποιοί, με μάσκες των AC/DC, ροκάρουν σαν τυφώνας στο «Thunderstruck», οδηγώντας το οπτικοακουστικό σόου σε πανηγυρικό φινάλε.

ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Πραβίου 6, Βοτανικός, 2103426736. Διάρκεια 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Greek freak / Fire and fury!

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 120 '

New age, αντισυμβατικό βαριετέ πάνω στην επικαιρότητα, με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/04/2024

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.