80’s the musical

3

Αν αντιμετωπίσεις το «’80s the musical» ως μια ακόμη παράσταση, χάνεις όλο το fun – κι απ’ αυτό διαθέτει πολύ η έντιμη αλλά άτολμη αυτή απόπειρα δημιουργίας εγχώριου juke-box μιούζικαλ.

80’s the musical

Αν αντιμετωπίσεις το «’80s the musical» ως μια ακόμη παράσταση, χάνεις όλο το fun – κι απ’ αυτό διαθέτει πολύ. H Καίτη Γαρμπή αυτοσαρκάζεται με αυθεντικό αρχοντολαϊκό στιλ. ο θίασος έχει λάμψη –πρωτίστως οι Ελ. Φουρέιρα, Ήβη Αδάμου και Ιωάννα Πηλιχού–, τραγουδάει καλά, χορεύει ικανά (κανείς τους όμως με το σαρδόνιο στιλ του Βασίλη Μεσσηνιάτη) και παίζει όπως ο καθένας μπορεί – οι Χάρης Χιώτης και Γιάννης Χατζηγεωργίου ξεχωρίζουν. η μπάντα των Αλχημιστών κρατάει το κέφι και η ντίσκο ατμόσφαιρα υποστηρίζει την ανεμελιά-στερεότυπο των ’80s.

Είναι μια συμπαθητική απόπειρα δημιουργίας εγχώριου juke-box musical το «’80s the musical». εξ ου και η συμμετοχή του Σταμάτη Γαρδέλη ως «εφηβικού ειδώλου» της εποχής. Όπως, λοιπόν, το «Mamma mia!» ανακύκλωνε τα τραγούδια των ABBA έχοντας ως βάση ένα στόρι αγάπης, φιλίας και επανασύνδεσης, έτσι και το «’80s the musical» στήνει ένα «χαζό» ρομάντζο, ανάλογο με εκείνο των βιντεοταινιών της εποχής, ούτως ώστε να ακουστεί μια ανθολογία pop ασμάτων – από το «I need a hero» μέχρι το «Αχ Ευλαμπία». Αν το φίλτρο της παρωδίας αποδομούσε αντί απλώς να μιμείται το όλο ’80s lifestyle, τότε θα μιλούσαμε για το απόλυτα cult θέαμα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 Πειραιώς 131, Γκάζι, 2103450922. Διάρκεια: 130΄.

Περισσότερες πληροφορίες

’80s the musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Φλας μπακ στη δεκαετία του '80, στα ήθη, στη μόδα, στα όνειρα και στις φιλοδοξίες που σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/04/2024

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.