Λούλου

2

Για να ανέβει η «Λούλου» πρέπει να έχει βρεθεί η πρωταγωνίστριά της. Η Ευτυχία Γιακουμή, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι ως ηθοποιός, δεν είναι η ιδανική σε αυτήν την ούτως ή άλλως άνιση παράσταση.

Λούλου

Θεωρώ λογικό πως αν δεν έχεις βρει την ηθοποιό που θα παίξει τη Λούλου, καλό είναι να μην ανεβάζεις αυτό το έργο. Η Ευτυχία Γιακουμή, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι ως ηθοποιός, είναι, κατά τη γνώμη μου, ακατάλληλη για το ρόλο. Η Λούλου δεν χρειάζεται να ξέρει καλό μπαλέτο. Η αστική καλλιέπεια της Γιακουμή δεν συνάδει με τον δύστηνο άγγελο του Βέντεκιντ, αυτό το ερωτικό, χθόνιο, υπερβατικό, αγγελικό και συνάμα κολασμένο, απείρως αινιγματικό έως και κτηνώδες πλάσμα (και όχι απλώς «ρόλο») που είναι η Λούλου. Επιπλέον, αν δεν διατίθεσαι να αναζητήσεις ένα κάποιο σκηνοθετικό ύφος, γιατί να ανεβάσεις αυτό το έργο-αγλάισμα του εξπρεσιονισμού; Η παράσταση της Λίλλυς Μελεμέ ύφος δεν έχει.

Λούλου - εικόνα 1

Με μια αμυδρή εσάνς από καμπαρέ και ακατάσχετη φλυαρία, έχει έναν 9μελή θίασο που πασχίζει να δώσει μπρίο και νεύρο σε μια άνευρη και περιγραφική σκηνοθεσία, κινούμενος πέρα-δώθε και μέσα-έξω στην άχαρη, άδεια σκηνή. Οι Ν. Αλεξίου και Δ. Πετρόπουλος διασώζονται λόγω πείρας και ο Χρήστος Καπενής, με τη συμπαθητική εμφάνιση hipster ακροβάτη, λόγω ταμπεραμέντου. Δεν είμαι σίγουρη, όμως, ότι διασώζεται το αναρχικό πνεύμα του έργου. Εδώ κινδυνεύει να εκληφθεί έως και ηθικοδιδακτικό – σαν η παράσταση να διαμηνύει ένα «ιδού τι συμφορές φέρνει η διαφθορά».

ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 2105242211. Διάρκεια: 110΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούλου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Με φόντο την παρακμή και την υποκρισία του 19ου αιώνα, η μοιραία γυναίκα-παιδί, εμπνέει πάθη στους θαυμαστές της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.