"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

Ψιλικά © Stephie Grape

Οι "Στέρεο νερό", η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη, ανεβάζουν τη site specific performance "Ψιλικά", η οποία έχει ως θέμα την αναζήτηση της ευτυχίας σε έναν κόσμο που πνίγεται μέσα σε έναν σωρό άχρηστων πραγμάτων. Η παράσταση θα παρουσιάστεί μόνο για δώδεκα παράστάσεις (από τις 31 Μαΐου) στο εμπορικό κέντρο ΡΕΑ στον Βύρωνα (Χρυσοστόμου Σμύρνης 3 και Μεσολογγίου). Η Εύη Σούλη σκηνοθέτησε και χορογράφησε την παράσταση, ενώ η συγγραφέας και ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη υπογράφει τα κείμενα. Συμμετέχει ο Άγγελος Παπαδημητρίου.

Ψιλικά
© Stephie Grape

Σε ένα νοσταλγικό παρόν όπου αναπολούν την χαμένη αίγλη, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο σαρκασμό, πικρόχολο χιούμορ για ό,τι πέρασε και ό,τι φοβόμαστε ό,τι έρχεται, μια ομάδα έξι κοριτσιών προσπαθεί να πιαστεί από τα ευτελή και με ημερομηνία λήξης υλικά, όπως και η εφήμερη νιότη τους που τις αποχαιρετά. Το μπεκετικό σύμπαν λειτουργεί ως εφαλτήριο για τη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου όπου τα απλά και λαϊκά πράγματα, μετατρέπονται σε μεγάλες ιδέες, σκέψεις και ιδανικά για να στοιχειοθετήσουν τις δικές μας "ευτυχισμένες μέρες".

Ψιλικά
© Stephie Grape

Με πυξίδα τα κείμενα της Γλυκερίας Μπασδέκη ("κλάματα", 2019), τα "Ψιλικά" μπλέκουν ετερόκλητα στοιχεία σε μία προσπάθεια σύνθεσης του καθημερινού και του ποιητικού, σε μια σουρεαλιστική ατμόσφαιρα ενός ξεχασμένου εμπορικού κέντρου. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να ονειρευτούμε πως γινόμαστε άλλοτε πρωταγωνιστές του Φελίνι και άλλοτε πρώτο όνομα στο πάλκο. Ψάχνοντας την ευτυχία όλα μπορούν να ανατιναχθούν, αλλά ο Άγγελος Παπαδημητρίου θα είναι εκεί για να μας βγάλει στο φως, μέσα από την τελευταία σκηνή του "Ζαμπρίνσκι Πόιντ" του Αντονιόνι. Η ομάδα Στέρεο Νερό ευχαριστεί θερμά τη Λένα Πλάτωνος για την παραχώρηση του δικαιώματος να παίξει μια διασκευή του τραγουδιού της "σκουπίδια πέραν της ατμόσφαιρας".

Ψιλικά
© Stephie Grape

Συνδημιούργησαν το υλικό που συνθέτει τα "Ψιλικά" και ερμηνεύουν: Άγγελος Παπαδημητρίου, Άννη Θεοχάρη, Αδελαΐδα Κατσίδε, Έλενα Μεγγρέλη, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Έλσα Σίσκου, Θέμις Χατζή. Τα σκηνικά υπογράφει η Μαριλένα Γεωργαντζή, τα κοστούμια οι Ελένη Καββαδά - 240791, ενώ η μουσική σύνθεση της παράσταση είναι του Jan Van De Engel και οι φωτισμοί της Μαριέττας Παυλάκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Glorious Epic": Έχεις ξαναδεί σύγχρονο χορό στο Alcatraz Strip Club;

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει μια "ένδοξη έπικ παράσταση χορού", μια ποιητική αλληγορία για την ομορφιά του αταίριαστου στο πιο φημισμένο στριπ κλαμπ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Τα πρώτα residencies του Εθνικού Θεάτρου είναι γεγονός

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Residencies" του Εθνικού ξεκίνησε και τρεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα αλλά και ισάριθμοι από το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό.

Το 14ο "Off-off Athens" μάς αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και μας παροτρύνει να κοιτάξουμε ψηλά

"Κοιτάμε ψηλά" είναι το μότο του φετινού φεστιβάλ του Επί Κολωνώ που αφιερώνεται στη νεανική θεατρική δημιουργικότητα. Ανακαλύψτε τις 30 ομάδες που συμμετέχουν και τις παραστάσεις τους.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 16 ως 22 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

"The party": Χορός σαν μαύρη κωμωδία στο Olvio

Η ομάδα χορού Dance Company Μαζί κι η Μαρία Μάργαρη παρουσιάζουν μια παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία της Σάλι Πότερ, όπου μία μάζωξη παίρνει απροσδόκητη τροπή μετά από κάποιες αποκαλύψεις.

Στη συνέντευξη τύπου του "Reunion The Musical" καταλάβαμε ότι θα δούμε μια ομαδική δουλειά ψυχής

Βρεθήκαμε στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς για τη συνέντευξη τύπου του μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου όπου θα ακούσουμε τις επιτυχίες των Βόσσου, Μπίγαλη, Μαντώς και Πωλίνας.

Η σκηνοθέτρια Βαρβάρα Νταλιάνη αυτοσυστήνεται

Γνωρίζουμε καλύτερα την απόφοιτη της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί την παράσταση "Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη" στο θέατρο Φούρνος.