Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι

3

Ενδίδοντας εξίσου στη λαϊκότητα και στη λογιοσύνη, ο Παπαβασιλείου διεκτραγωδεί, με το ύφος της ατακαδόρικης επιθεώρησης αλλά και της πνευματώδους σάτιρας, τα εθνικά και προσωπικά μας αδιέξοδα.

Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι - εικόνα 1

«Η πολλή Ελλάδα βλάπτει» διαπιστώνει ο Β. Παπαβασιλείου, έχοντας ενδυθεί το alter-ego του, την περσόνα ενός σαλού που λέει την αλήθεια. Μέγα μάθημα θεάτρου για την καλλιτεχνική συντεχνία (ίσως όμως όχι και για το ευρύ κοινό) είναι το σόλο του αειθαλούς σερ της σκηνής. Ενδίδοντας εξίσου στη λαϊκότητα και στη λογιοσύνη, ο Παπαβασιλείου διεκτραγωδεί, με το ύφος της ατακαδόρικης επιθεώρησης αλλά και της πνευματώδους σάτιρας, τα εθνικά και προσωπικά μας αδιέξοδα εν είδει όχι τόσο μιας lecture performance όσο ενός μοναχικού νούμερου μεταπολιτευτικής μπουάτ.

Καυτηριάζει «μεγάλα» θέματα. Η ρητορική του, όμως, δεν ξεφεύγει από τα αυτονόητα. Η εμμονή με το πρόσφατο θέρος και το περιβόητο δημοψήφισμα φορτίζει τον μονόλογό του με την αναμόχλευση εσωτερικών ζητημάτων, χάνοντας ίσως έτσι την αιχμή τού «εδώ και τώρα» της διεθνούς κρίσης. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι ο τελευταίος (;) μύστης της αριστοφανικής σκευής, που θέτει το μελαγχολικό γέλιο ως ένα ψύχραιμο μέσο για να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» Φρυνίχου 14, Πλάκα, 2103222464. Διάρκεια: 80΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '

Βαθιά στα οικονομικά (όσο και υπαρξιακά) προβλήματα εισχωρεί ο πνευματώδης σκηνοθέτης και ηθοποιός Β. Παπαβασιλείου με μια δική του σάτιρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.