Από τι ζουν οι άνθρωποι

2,5

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι.

Από τι ζουν οι άνθρωποι
Από τι ζουν οι άνθρωποι - εικόνα 1

Ένιωσα το ρίγος μιας μικρής συγκίνησης αλλά όχι τη μαγεία που κρύβουν οι παραμυθένιες ιστορίες σαν αυτή του Τολστόι για τον άγγελο που έφτασε στη Γη και για να επιστρέψει στον ουρανό έπρεπε να δει την ψυχή των ανθρώπων και να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα: από τι ζουν οι άνθρωποι. Μου αρέσουν οι αφηγήσεις σαν κι αυτή, που έχουν το ηχόχρωμα της μπαλάντας, με μαγεύει η βελούδινη φωνή της Όλιας Λαζαρίδου, έχω δει την ήρεμη δύναμη του Γιώργου Νανούρη και του Ηλία Κουνέλα να απλώνεται στη σκηνή.
Ένα αδιόρατο νήμα συνδέει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των τριών δημιουργών-ερμηνευτών σ’ αυτή την παράσταση που υπηρετεί την ιδέα ενός ουμανιστικού θεάτρου. Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μια σπουδαία αμοιβαιότητα, όμως, παρακολουθώντας αυτό το υπαρξιακό παραμύθι που μοιάζει με θρησκευτική παραβολή, ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε μια τελετή μύησης στη μαγεία του θεάτρου, ιδανική ίσως για ένα νεανικό κοινό. Δεν εντόπισα τη στοχαστική ματιά που θα ελάφραινε, ενδεχομένως, τον κουρασμένο από τη σπουδαιοφάνεια θεατή. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει να τη δουν και παιδιά (ηλικίας βέβαια άνω των 6 ετών).

Περισσότερες πληροφορίες

Από τι ζουν οι άνθρωποι

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα παραμύθι για μεγάλους, το οποίο μας θυμίζει πως η αγάπη είναι που δίνει νόημα στη ζωή

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.