50 αποχρώσεις­ του Greek

3,5

Ο Σίλας Σεραφείμ επιδίδεται σε ένα λεκτικά σπιντάτο stand up show περνώντας από κόσκινο τους πάντες και τα πάντα. την εκκλησία, τους πολιτικούς, την ιδέα του καπιταλισμού αλλά και αυτήν της συμβίωσης.

50 αποχρώσεις­ του Greek
50 αποχρώσεις­ του Greek - εικόνα 1

«Οπάτος είναι από πάνω­ μας, πρέπει ν’ ανέβουμε για να τον φτάσουμε». Σε αυτήν τη φράση κρύβεται ο προβληματισμός του Σίλα Σεραφείμ, ο οποίος επιδίδεται σε ένα λεκτικά σπιντάτο stand up show περνώντας από κόσκινο τους πάντες και τα πάντα. την εκκλησία, τους πολιτικούς, την ιδέα του καπιταλισμού αλλά και αυτήν της συμβίωσης.
Έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας –σχεδόν χωρίς ανάσα βγάζει πέρα έναν εβδομηντάλεπτο μονόλογο με αμείωτη ένταση– και την ευκολία της ατάκας την οποία χρησιμοποιεί ευθύβολα. Αντλεί υλικό από την επικαιρότητα και η πολιτική του σάτιρα –οξύτατη και αθυρόστομη μερικές στιγμές– ισοφαρίζει με την κριτική των ηθών, των ιδεολογικών κλισέ και των κοινωνικών συμπεριφορών που είναι καθημερινά κυρίαρχες. Όλες οι βολές του είναι εύστοχες, υπήρξαν στιγμές που γελάσαμε μέχρι δακρύων. Περιμέναμε ωστόσο κάτι παραπάνω από ένα πυροτέχνημα φράσεων ή από το στιγμιότυπο για τη θρησκεία, που είναι από τα πιο αγαπημένα του θέματα, κι ένα πιο εμπνευσμένο σχολιαστικό σόλο από τη Λίλα Σταμπόγλου στο πρώτο μέρος της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

50 αποχρώσεις του Greek

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 90 '

Μια παράσταση γύρω από αυτό το εξαιρετικό φαινόμενο που λέγεται «νεοέλληνας»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.