"Φαέθων": Ο Καραντζάς σκηνοθετεί ξανά Δημητριάδη

Οι λογαριασμοί του Καρατζά με τη δραματουργία του Δημητριάδη συνεχίζουν στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής από τις 19/2.

«Φαέθων»: Ο Καρατζάς σκηνοθετεί ξανά Δημητριάδη


Οι λογαριασμοί του Δημήτρη Καραντζά με τη δραματουργία του Δημήτρη Δημητριάδη ξεκίνησαν με την υποδειγματική σκηνοθεσία του στον "Κυκλισμό του τετραγώνου" και συνεχίζουν με το έργο "Φαέθων" που ανεβαίνει στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής από τις 19/2.

Ο Περικλής Μουστάκης, ο Άρης Μπαλής, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Εύη Σαουλίδου και η Σταυρούλα Σιάμου θα πρωταγωνιστούν στο γεμάτο συμβολισμούς έργο "Φαέθων" του Δημήτρη Δημητριάδη, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τη ζωή μιας οικογένειας στο Λονδίνο και εξελίσσεται στη διάρκεια ενός 24ωρου. Τα μέλη της οικογένειας παλεύουν να βρουν τρόπο να αγαπηθούν, να συνδεθούν και να απαλλαγούν από τα δεσμά τους. Πρόκειται για μια παραβολή που σχετίζεται με την πάλη του ανθρώπου με το θείο και την ζωτική ανάγκη της αντίδρασης στην… όποια άνωθεν επιβολή. Ο κεντρικός ήρωας του έργου, ο Χάμνετ Λομ, εφαρμόζει τη χριστιανική πίστη του με τέτοιον τρόπο ώστε οι κανόνες της πίστης αυτής να διασύρονται και να καταργούνται από την ίδια την εφαρμογή τους. "Όσα επιβάλλει ο Χάμνετ Λομ στα μέλη τής οικογένειάς του, σε παράλληλη συνάρτηση προς τις ατέρμονες διακηρύξεις του υπέρ τού χριστιανικού δόγματος και της ευαγγελικής πορείας, αποτελούν τη σύμμετρη και ολική καταδίκη του" υπογραμμίζει ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για το έργο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.