Ερωτευμένος Μπέργκμαν με Κατρανίδη-Βλαντή

Οι δύο δημοφιλείς ηθοποιοί ζουν «Σκηνές από έναν γάμο» στο θέατρο Πόλη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι και πρωτότυπη μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Το αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη ανεβαίνει με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή , ιντριγκάροντάς μας να το δούμε με τον/την αιώνιο/-α αγαπημένη μας...

Ερωτευμένος Μπέργκμαν με Κατρανίδη-Βλαντή

Το Πόλη Θέατρο τιμά το Έτος Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρουσιάζοντας το αριστούργημα του Σουηδού σκηνοθέτη «Σκηνές από έναν γάμο». Ένα γερό επιτελείο συντελεστών υπογράφει την παραγωγή: ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Ένκε Φεζολάρι, με την οργιώδη φαντασία και το νεοβαλκανικό ταπεραμέντο, καθοδηγεί τους δύο έμπειρους πρωταγωνιστές, Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει την πρωτότυπη μουσική. Οι «Σκηνές από ένα γάμο», από τις κεντρικές ταινίες στην ύστερη και βαθιά ανθρωποκεντρική πλέον φιλμογραφία του Μπέργκμαν, γυρίστηκε το 1973. Λέγεται, μάλιστα, πως ο Σουηδός σκηνοθέτης ήταν τόσο συνεπαρμένος με την ιστορία του Γιόχαν και της Μαριάννα, τους οποίους ερμήνευαν οι -κατεξοχήν μπεργμανικοί ηθοποιοί- Έρλαντ Γιόζεφσον και Λιβ Ούλμαν, ώστε, το 2003, τους κάλεσε και γύρισαν μαζί το κινηματογραφικό …sequel των «Σκηνών», το οποίο έμελλέ να είναι και η τελευταία ταινία του Μπέργκμαν, το περίφημο «Saraband», στο οποίο παρακολουθούμε τη ζωή του ζευγαριού στα βαθιά γεράματα. «Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και νομίζω ότι σε αγαπάω με τον δικό μου ατελή και εγωιστικό τρόπο. Και κάποιες φορές πιστεύω ότι και εσύ με αγαπάς με τον δικό σου θυελλώδη, ευαίσθητο τρόπο. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι αγαπιόμαστε, με έναν τρόπο γήινο και ανολοκλήρωτο». Έτσι μιλάει ο Γιόχαν στη Μαριάννα, έτσι θα μιλήσει και ο Δάνης Κατρανίδης στην Παναγιώτα Βλαντή, παίζοντας, αντίστοιχα, τον Γιόχαν και την Μαριάννα: ένα ζευγάρι που παρότι έχει χωρίσει και παντρευτεί άλλους, εντούτοις βρίσκεται και ξαναβρίσκεται στα κρυφά. Μια βαθιά αγάπη, πέρα από τις συμβάσεις, κρατά τους δυο τους αναπόδραστα δεμένους.

Περισσότερες πληροφορίες

Σκηνές από έναν γάμο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία, από την απόρριψη στην αποδοχή σε μια σειρά σκηνών-σταθμοί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.