Ο Ντέιβιντ Τέναντ του "Doctor Who" σε δορυφορική μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου θα δούμε ένα καταιγιστικό πολιτικό δράμα, με πρωταγωνιστή τον γνωστό Σκωτσέζο ηθοποιό, στο πλαίσιο του κύκλου National Theatre Live του Μεγάρου.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ Johan Persson©

O Ντέιβιντ Τέναντ ("Doctor Who”), στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο Γουέστ Εντ, πρωταγωνιστεί σε μια νέα, καταιγιστική εκδοχή του επίκαιρου πολιτικού δράματος "Good" του Σέσιλ Φίλιπ Τέιλορ, το οποίο ανέβηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times ο γνωστός Σκωτσέζος ηθοποιός "καθηλώνει με την ευφυή και γεμάτη ανθρωπιά ερμηνεία του". Η παράσταση παρουσιάζεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο πλαίσιο του κύκλου National Theatre Live, που φέρνει στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών  εξαιρετικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. 

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο βραβευμένος με Ολίβιε Ντόμινικ Κουκ ("Follies”), ενώ ένα καστ εκλεκτών ηθοποιών ‒ανάμεσα τους, ο Έλιοτ Λίβι (Κοριολανός) και η Σάρον Σμολ (The Bay)‒ καθηλώνει τους θεατές με τις συγκλονιστικές του ερμηνείες.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Το θεατρικό έργο του διάσημου σκωτσέζου συγγραφέα, ένα από τα σημαντικότερα της βρετανικής δραματουργίας, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. (με ελληνικούς υπότιτλους) στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη”.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Η υπόθεση

O Τζον Χάλντερ είναι ένας ευφυής, καλοσυνάτος γερμανός καθηγητής. Λίγο πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών και να επιβιώσει, προσχωρεί σε ένα κίνημα του οποίου τις μελλοντικές διαστάσεις αδυνατεί να διανοηθεί. 

Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Jim Creighton, Rebecca Bainbridge, Izaak Cainer, Harry Napier, Edie Newman, Lizzie Schenk, George Todica.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Vicki Mortimer, τους φωτισμούς η Zoe Spurr, τον σχεδιασμό του ήχου ο Tom Gibbons και τη σύνθεση και διασκευή της μουσικής ο Will Stuart.

Good του Cecil Philip Taylor National Theatre Live Ντέιβιντ Τέναντ
Johan Persson©

Περισσότερες πληροφορίες: megaron.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.