"Alice at the asylum": Ένα σουρεαλιστικό παραμύθι για ενήλικες σε ένα "βικτωριανό" Μπάγκειον

Για τρεις μόνο παραστάσεις θα παρουσιαστεί στον ιδιαίτερο χώρο της Ομόνοιας ένα έργο που εμπνέεται από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή και με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Εμμανουήλ.

Alice at the Asylum Γιάννης Κατσαρής©

Η παράσταση "Alice at the asylum", η νέα site specific παραγωγή της Theatre Lab Company, που ανέβηκε πρόσφατα στο Λονδίνο σ’ ένα διατηρητέο κτίριο του 1873 -το "Asylum", έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις (9, 10 & 11 Φεβρουαρίου) στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ. Θα φιλοξενηθεί σ’ έναν εξίσου ιδιαίτερο χώρο, στο κέντρο της πόλης: στο "Μπάγκειον" στην πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για ένα καινούριο έργο, για ενήλικες, εμπνευσμένο από το σουρεαλιστικό παραμύθι του Λούις Κάρολ "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", με συνοδεία live ηλεκτρικής κιθάρας σε πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση (η οποία θα είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Alice at the Asylum
Γιάννης Κατσαρής©

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Theatre Lab Company, Αναστασία Ρεβή. Το κείμενο υπογράφει η Λύδια Βη, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μανώλη Εμμανουήλ, ο οποίος θα εμφανιστεί σ’ ελληνική θεατρική σκηνή έπειτα από μια και πλέον δεκαετία πορείας στο εξωτερικό. Μαζί του οι: Λυδία Βη, David Furlong , Rujenne Green, Σέβη Φιλιππίδου, Christiana Maycea.

Alice at the Asylum
Γιάννης Κατσαρής©

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο, ο κύριος Ρόουζ, ένας επενδυτής ακινήτων, πιστεύει ότι έχει κερδίσει το λαχείο όταν αγοράζει ένα βικτωριανό κτίριο, πρώην άσυλο. Καθώς ετοιμάζεται να το κατεδαφίσει, αποφασίζει να επισκεφτεί τον χώρο μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι είναι άδειος, όπως αναμενόταν. Προς μεγάλη του έκπληξη συναντά εκεί την Αλίκη, την τελευταία τρόφιμο του Ασύλου πριν αυτό κλείσει το 1873. Φοβερά ανυπόμονος, ο κύριος Ρόουζ κάνει ό,τι μπορεί για να την βγάλει από το κτίριο και να βάλει σ’ εφαρμογή τα σχέδιά του. Η Αλίκη, ωστόσο, έχει άλλες ιδέες. Μια ιστορία που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το κλασικό με το σύγχρονο, τον ρεαλισμό με την φαντασία και όλα μαζί λειτουργούν ως ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό με σκοπό την αναζήτηση της ταυτότητας.

Alice at the Asylum
Γιάννης Κατσαρής©

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Alice at the asylum

  • Site specific performance
  • Διάρκεια: 60 '

Με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο, ο κύριος Ρόουζ, ένας επενδυτής ακινήτων, πιστεύει ότι έχει “κερδίσει το λαχείο” όταν αγοράζει ένα βικτωριανό κτίριο, πρώην άσυλο. Καθώς ετοιμάζεται να το κατεδαφίσει, αποφασίζει να επισκεφτεί τον χώρο μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι είναι άδειος, όπως αναμενόταν. Προς μεγάλη του έκπληξη συναντά εκεί την Αλίκη, την τελευταία τρόφιμο του Ασύλου πριν αυτό κλείσει το 1873. Φοβερά ανυπόμονος, ο κύριος Ρόουζ κάνει ό,τι μπορεί για να την βγάλει από το κτίριο και να βάλει σ’ εφαρμογή τα σχέδιά του. Η Αλίκη, ωστόσο, έχει άλλες ιδέες. Είναι ώρα για τσάι, βλέπετε…Μια ιστορία που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το κλασικό με το σύγχρονο, τον ρεαλισμό με την φαντασία και όλα μαζί λειτουργούν ως ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό με σκοπό την αναζήτηση της ταυτότητας.

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Πλατεία Ομονοίας 19

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.