"Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα": 75 λεπτά παρέα με τη Μαρίκα Νίνου στα Εξάρχεια

Το αεικίνητο θέατρο 2510 υποδέχεται μια μουσικοθεατρική παράσταση που έρχεται να φωτίσει τη ζωή και το έργο της αξεπέραστης Μαρίκας Νίνου, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική και την αφήγηση της ιστορίας της με έναν διπλό μονόλογο.

Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα © Ηλίας Γεωργουλέας

Το θέατρο 2510 υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση "Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα" της Δήμητρας Σκλάβου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπακέα. Η παράσταση έρχεται να φωτίσει τη ζωή και το έργο της αξεπέραστης Μαρίκας Νίνου, μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Σε μια σκηνική παράσταση που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και την αφήγηση της ιστορίας της με έναν διπλό μονόλογο, το κοινό ανακαλύπτει την πραγματική ιστορία πίσω από έναν θρύλο που αντηχεί ακόμα και σήμερα. Ερμηνεύουν η Μαρία Μπακέα κι η Δήμητρα Σκλάβου. (από 7/2)

Με φώναζαν ΝτελιΜαρίκα
© Ηλίας Γεωργουλέας

Η εκρηκτική παρουσία της στο πάλκο έμεινε αλησμόνητη, όπως και η φωνή της. Η Μαρίκα αφηγείται τη ζωή της, υποδεχόμενη τους θεατές ως καλεσμένους στο σπίτι της. Από τα χρόνια της παιδικής ηλικίας, ξεκινάει η αφήγηση μιας σχεδόν παραμυθένιας πορείας. Οι δυο ηθοποιοί, που μοιράζονται τη σκηνή, βρίσκονται στην ίδια ηλικία και αφηγούνται τη ζωή της μέσα από την ίδια συνθήκη.

"Ακούσαμε την Μαρίκα Νίνου. Διαβάσαμε για την Νίνου. Κρατήσαμε και φωτίσαμε όσα πέρασαν από τη ζωή της και τα βίωσε βαθιά και έντονα, με πολύ πόνο. Μεσοπέλαγα γεννημένη, μεγαλωμένη στην Κοκκινιά της φτώχειας και της προσφυγιάς, ξέφυγε και έγινε ορατή μιας και είχε ένα διαμάντι πάνω της. Είχε μια μεταξένια πάστα στη φωνή της. Παντρεύτηκε, ανοίκειος ο γάμος. Ερωτεύτηκε και αγάπησε, ματαιωμένος ο έρωτας. Τραγούδησε με πάθος, πόνεσε, αρρώστησε, πάλεψε δυνατά. Μόνη φεύγει για την Αμερική, χωρίς τα στηρίγματα που τόσο θέλησε ή περίμενε. Πάλεψε για να γιατρευτεί και να επιβιώσει. Πολύ σύντομα, μόλις στα 35 της χρόνια, σβήνει. Φεύγει από το πάλκο, φεύγει από τη ζωή. Κόπηκαν τα φτερούδια της".

Το ταξίδι αυτό στην παρελθοντική Ελλάδα αναδεικνύει την προσωπική και επαγγελματική άνοδο της Μαρίκας, μιας γυναίκας που παρά τις δυσκολίες, κατάφερε  να αντιδράσει με θάρρος και αφοσίωση, καθιστώντας το τραγούδι της το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής της. Η παράσταση προσφέρει ένα ταξίδι στον χρόνο και στη ζωή μιας αξέχαστης καλλιτέχνιδας.

Επί σκηνής τραγουδά η Νικολέττα Σαριδάκη, ενώ παίζουν μουσική οι Σπύρος Παλαιολόγος (κιθάρα) και Γιάννης Σκλάβος (μπουζούκι).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θέατρο 2510

Θεμιστοκλέους 52

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.