Ραντεβού για τις γιορτές στον Νέο Ακάδημο και στο Άνεσις

Μάρτυρας Κατηγορίας «Μάρτυρας κατηγορίας» ©Patroklos Skafidas

Oι επιλογές είναι πολλές στο ρεπερτόριο της Happy Productions για τις φετινές γιορτές. Στο θέατρο Άνεσις ένας λαμπερός θίασος –Ευγ. Δημητροπούλου, Γ. Δρακόπουλος, Θ. Κατσαφάδος, Θ. Κουρλαμπάς, Ν. Παλληκαράκη, Ν. Πολυδερόπουλος κ.ά.– πρωταγωνιστεί στον "Μάρτυρα κατηγορίας" (φώτο εξωφύλλου) της Αγκάθα Κρίστι. Ένα δικαστικό θρίλερ με φλεγματικό χιούμορ που σε κρατάει στην άκρη της καρέκλας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στον Νέο Ακάδημο συναντάμε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι" του Τενεσί Ουίλιαμς, με τις Φιλαρέτη Κομνηνού, Αναστασία Παντούση, την σκηνοθέτρια Λίλλυ Μελεμέ και τους Δημήτρη Τσίκλη και Πάρη Λεόντιο. Στον ίδιο χώρο, οι Κ. Διδασκάλου, Β. Λασκαράκη, Σ. Τσούνης, Δ. Κουρούμπαλης, Άρης Αντωνόπουλος, Μ. Γκίνης κ.ά. ζωντανεύουν τη μαύρη κωμωδία "Unfriend" του Στίβεν Μόφατ για το πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ευγενικά μια δολοφόνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου.

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
©Patroklos Skafidas
"Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι"
Unfriend
©Patroklos Skafidas
"Unfriend"

ΝΈΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, κέντρο, 2103625119, 2100080900
ΑΝΕΣΙΣ Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 2107718943/ happyproductions.gr

Προπώληση στο more.com με ένα κλικ για τον "Μάρτυρα κατηγορίας", για το "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι" και για το "Unfriend".

Περισσότερες πληροφορίες

Unfriend

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

«Πώς αντιδράς όταν μαθαίνεις ότι φιλοξενείς μια δολοφόνο και πώς θα τη ξεφορτωθείς ευγενικά;» αναρωτιέται η ομάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών που πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία του 2020 για όλες τις ηλικίες, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική, ιδιαιτέρως διαχυτική χήρα. Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος!

Μάρτυρας κατηγορίας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 125 '

Στο βραβευμένο δικαστικό θρίλερ μια μυστηριώδης γυναίκα κρατά το κλειδί της σκανδαλώδους δολοφονίας μιας πλούσιας χήρας για την οποία κατηγορείται -άδικα σύμφωνα με έναν δαιμόνιο ποινικολόγο- ο σύζυγός της. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Το έργο έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε: ένα έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, συνεχείς ανατροπές και το λεπτό «αστυνομικό» χιούμορ της συγγραφέως. Σε κάθε παράσταση διατίθενται δώδεκα προνομιακές θέσεις ενόρκων πάνω στην σκηνή όπου οι θεατές μπορούν να ζήσουν τη θεατρική εμπειρία από σκηνής, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της δίκης.

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ λάτρευε παθολογικά τον ποιητή γιο της Σεμπάστιαν και κάθε καλοκαίρι ταξίδευε μαζί του. Το περσινό καλοκαίρι, όταν για πρώτη φορά δεν τον συνόδεψε εκείνη, αλλά η νεαρή ξαδέρφη του Κάθριν, έμελλε να είναι το τελευταίο του, καθώς πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Όταν η Κάθριν αφηγείται την πραγματικότητα γύρω από τον θάνατό του, η κυρία Βέναμπλ δεν την πιστεύει και προσπαθεί να πείσει τον νευροχειρουργό Τζον Κούκροβιτς να της κάνει λοβοτομή. Ο γιατρός προσπαθεί να κατανοήσει τη θέση της Κάθριν, η οποία θα τον εμπιστευτεί, όσο εκείνος βυθίζεται στον σκιερό κόσμο της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.