"Ανοιχτή Σκηνή": Επιστήμη και τέχνη συναντώνται (ξανά) στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ακολουθούν το δεύτερο και τρίτο μέρος της θεματικής: "Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει".

Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει

Μετά την πρώτη εκδήλωση της θεματικής ενότητας "Κλιματική κρίση: Η ζωή μας αλλάζει", που εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία τον θεσμό της "Ανοιχτής Σκηνής" του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ακολουθούν το δεύτερο και τρίτο μέρος πάνω στον ίδιο άξονα, για δύο ακόμα Τετάρτες, 13/12 και 20/12, στις 7 μ.μ. στη σκηνή της Φρυνίχου.

Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει

Τετάρτη 13/12 | "Κλιματική κρίση: Η ζωή μας αλλάζει — μέρος δεύτερο"

"Δασικές πυρκαγιές - Περιβαλλοντική καταστροφή ή φυσικό φαινόμενο;"
Ομιλήτρια: Μαργαρίτα Αριανούτσου - Φαραγγιτάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, τμήμα Οικολογίας και Διαχείρισης Μεσογειακών Οικοσυστημάτων

"Κλιματική κρίση και ακραία καιρικά φαινόμενα" 
Ομιλητής: Δημήτρης Ζιακόπουλος, Μετεωρολόγος

Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει

Τετάρτη 20/12 |  "Κλιματική κρίση: Η ζωή μας αλλάζει — μέρος τρίτο"

"Το αποτύπωμα των φυσικών καταστροφών"
Ομιλητής: Γιάννης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος

"Η πορεία προς τη στέγη του κόσμου" 
Ομιλητής: Μάριος Γιαννάκου, explorer-adventurer

Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει

Και τις δύο εκδηλώσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό καθώς και καλλιτεχνικό μέρος με έμπνευση τη θεματική των ομιλιών της εκδήλωσης, σε ερμηνεία ηθοποιών-αποφοίτων, αλλά και σπουδαστών-σπουδαστριών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Η "Ανοιχτή Σκηνή" είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας του Θεάτρου Τέχνης, όπου επιστήμη και τέχνη συναντώνται πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Δελτία εισόδου θα διατίθενται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο του θεάτρου (από τις 5 μ.μ.). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Υπενθυμίζουμε ότι τις εκδηλώσεις για την Κλιματική Κρίση εγκαινίασαν ο Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Γενικός Γραμματέας και Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης για τη Φυσική της Ατμοσφαίρας και της Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, Καθηγητής Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χάρης Δούκας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.