Οι "Βρικόλακες" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Επανεκκίνηση κάνει η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τους ιψενικούς «Βρικόλακες» δια χειρός Σταμάτη Φασουλή.

Βρικόλακες Φασουλής ©Γιώργος Καβαλλιεράκης

Μεγάλη επιτυχία σημείωνε ήδη, πριν την κατάληψη, στο Εθνικό Θέατρο το συγκλονιστικό δράμα του Χένρικ Ίψεν "Βρικόλακες" στην κλασική σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, ερμηνευμένο από έναν ωραίο θίασο. Η Ναταλία Τσαλίκη, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Περικλής Μουστάκης, η Κατερίνα Μαούτσου και ο Γιώργος Ζιόβας ερμηνεύουν τα πρόσωπα του έργου, που μιλάει για το κόστος που έχει η κοινωνική υποκρισία στην ατομική ευτυχία. Ο σπουδαίος Νορβηγός δραματουργός εκθέτει τις καταστροφικές συνέπειες του καθωσπρεπισμού, μέσα από την τραγική ιστορία της οικογένειας Άλβινγκ, δηλαδή της κυρίας Άλβινγκ, που για λόγους κοινωνικής ευπρέπειας παρέβλεπε την έκλυτη ζωή του συζύγου της, καταδικάζοντας την προσωπική της ευημερία και κυρίως την υγεία του γιου της, Όσβαλντ.

Διαβάστε Επίσης

Για πολλούς το καλύτερο από τα ιψενικά δράματα, σχολιάζει τις εξαιρετικά επικίνδυνες -και ακόμη παρούσες– αντιλήψεις περί ηθικής και επιβεβαιώνει την υπεροχή του Ίψεν ως πρωτοπόρου συγγραφέα της εποχής του, που δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της υποκρισίας της αστικής ζωής και της δυσλειτουργίας των θεσμών του γάμου, της Εκκλησίας και της οικογένειας. Στην ατμοσφαιρική παράσταση του Εθνικού που ξανά παίζεται στην Κεντρική Σκηνή, από 24/3 έως 9/4, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βρικόλακες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Στο έργο που το 1979 αποτέλεσε το ντεμπούτο του σκηνοθέτη, το οικοδόμημα της αγίας οικογένειας και της κοινωνικής υποκρισίας καταρρέει όταν αποκαλύπτεται η νοσηρότητα του παρελθόντος των Άλβινγκ.

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Περιμένοντας τον Γκοντό": Ένα κορυφαίο ανέβασμα Μπέκετ από τον Θόδωρο Τερζόπουλο

Είδαμε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση τη μνημειώδη παράσταση που σκηνοθέτησε ο διεθνής Έλληνας δημιουργός με το ιταλικό Emillia Romagna Teatro.

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber