5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα

Πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί και εβληματικά κείμενα παίρνουν το πράσινο φως για να επανέλθουν στη σκηνή.

5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα

#1 «Ήρωες»

Δεν θα μπορούσε, να μην ξαναπατήσει το σανίδι η πρωτοκλασάτη τριάδα που μας σύστησε το έργο του Ζεράλντ Σιμπλερά. Γιάννης Φέρτης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πιατάς υποδύονται μοναδικά τους τρεις γερογκρινιάρηδες αξιωματικούς που αναπολούν περασμένες ένδοξες εποχές. (Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από 3/11)

#2 «Περιμένοντας τον Γκοντό»

5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 1

Ο Σάββας Στρούμπος και η ομάδα του (Έλλη Ιγγλίζ, Έβελυν Ασουάντ, Κων/νος Γώγουλος, Χρήστος Κοντογεώργης) συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με την αιχμή του ερευνητικού θεάτρου, ερχόμενοι ξανά αντιμέτωποι με το σπουδαιότερο κείμενο του 20ου αιώνα και τα αναπάντητα ερωτήματά που έθεσε ο Μπέκετ. (Άττις-Νέος Χώρος, από 1/11)

#3 «Εκτός ύλης»

5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 2

Για τρίτη σεζόν ο βραβευμένος μονόλογος του Κώστα Λεϊμονή, που ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Η ομιλία ενός υπό παραίτηση, διεφθαρμένου υπουργού είναι το θέμα αυτής της εύστοχης παράστασης που θέτει πιο επιτακτικά από ποτέ ζητήματα εξουσίας, πολιτικής και συνείδησης. (Ιλίσια, 5-13/11)

#4 «Stambοul Train»

5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 3

Tο μυθιστόρημα του Γκράχαμ Γκριν που διαδραματίζεται στο θρυλικό Οριάν Εξπρές συνεχίζει το θεατρικό του ταξίδι. Η παράσταση της Τατιάνας Λύγαρη δίνει πνοή στο εμβληματικό έργο του Μεσοπολέμου, που διαδραματίζεται παραμονές του Ολοκαυτώματος, έχοντας ως χώρο δράσης ένα αληθινό βαγόνι του ίδιου τρένου. (Τρένο στο Ρουφ, από 2/11)

#5 «REM/Κήπος»

5 επιτυχημένες παραστάσεις που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα - εικόνα 4

Το προσωπικό στοίχημα της Άννας Κοκκίνου συντίθεται από θραύσματα κειμένων (Όμηρος, Γέιτς, Πάουντ, Έλιοτ) και ταινιών (Βιγκό, Ταρκόφσκι, Μπέργκμαν) για να δημιουργήσει επί σκηνής ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που επεκτείνει τα όρια πρόσληψης του κόσμου και ανοίγει δρόμους στο όνειρο και τη φαντασία. (Σφενδόνη, από 3/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Εκτός ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας πολιτικάντης εκφωνεί τον τελευταίο του λόγο προτού παραιτηθεί.

Stamboul train

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα περιπετειώδες και μοιραίο για τους επιβάτες του ταξίδι του «Οριάν Εξπρές» από την Οστάνδη στην Κωνσταντινούπολη τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ήρωες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τρεις βετεράνοι στρατιωτικοί που ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολούν τις παλιές δόξες και καταστρώνουν φιλόδοξα μα και ανέφικτα σχέδια.

Περιμένοντας τον Γκοντό

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση παίζεται πάνω στα ερείπια του κόσμου και θέτει το ερώτημα: ποιες είναι οι ελάχιστες δυνατές προϋποθέσεις επανεκκίνησης μιας ζωής που αξίζει να ζήσει κάποιος.

REM/κήπος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Λογοτεχνικά κείμενα, ήχοι κι επεξεργασμένα κινηματογραφικά θραύσματα βοηθούν τον θεατή να επεκτείνει τα όρια πρόσληψης της πραγματικότητας.

Τρένο στο Ρουφ (το)

Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & Γέφ. Χαμοστέρνας), Σταθμός Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.