Το Θέατρο Μπάντμιντον στη 10η σεζόν του!

Μιούζικαλ, θέατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, μπαλέτο, θεάματα που φέρνουν με μεγάλη επιτυχία την Αθήνα – και όχι μόνο – πιο μέσα στο διεθνές καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Το Θέατρο Μπάντμιντον στη 10η σεζόν του!

Η 10η περίοδος του Θεάτρου Μπάντμιντον ξεκινάει αυτό τον μήνα έχοντας στο πρόγραμμά του: 27 Οκτωβρίου. «Μια αγκαλιά τραγούδια» της Βάσως Αλλαγιάνη. Και πρόκειται για μια πραγματικά υπέροχη αγκαλιά που θα την κάνουν πράξη η Χάρις Αλεξίου, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Βασίλης Λέκκας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Ορφέας Περίδης.

Από 31 Οκτωβρίου. «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας». Ένα από τα πιο συναρπαστικά κεφάλαια της μυθολογίας μας, με την δημιουργική υπογραφή της Σοφίας Σπυράτου, του Νίκου Κυπουργού και του Παρασκευά Καρασούλου αποδίδουν ο Γιάννης Στάνκογλου και η (έκπληξη!) Σαβίνα Γιαννάτου. Όχι μόνο για παιδιά!

Το Θέατρο Μπάντμιντον στη 10η σεζόν του! - εικόνα 1

5-15 Νοεμβρίου. «Mamma Mia!». Μία διαχρονική και διεθνής επιτυχία, μια παράσταση που όσο (και όπου) κι αν την έχει βιώσει κανείς, δεν την χορταίνει. Η original London performance είναι εδώ για να γευθούμε, μια ακόμα φορά, τη γλύκα και την τρυφερότητά της, το χιούμορ και την ευαισθησία της.

Το Θέατρο Μπάντμιντον στη 10η σεζόν του! - εικόνα 2

28-29 Νοεμβρίου. «Paris, the Show!». Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο μεταπολεμικό γαλλικό τραγούδι και στους μύθους Εντίθ Πιαφ, Μωρίς Σεβαλιέ, Υβ Μοντάν, Σαρλ Αζναβούρ, Ζακ Μπρελ, Σαρλ Τρενέ κ.λπ.

11-16 Δεκεμβρίου. «Wonderful Circus» από την τσέχικη καλλιτεχνική ομάδα της Laterna Magika. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ποιητικό παραμύθι που συνδυάζει θέατρο, χορό, κινηματογράφο, Μαύρο Θέατρο, μαριονέτες κ.λπ. μέσα σε μια υψηλή σουρεαλιστική αισθητική.

19-27 Δεκεμβρίου. «Καρυοθραύστης» από τη Bolshoi Ballet Academy. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα! Μόνο το ότι το μπαλέτο αυτό, σε μουσική Τσαϊκόφσκι, είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων. Κάθε Χριστουγέννων!

Φεβρουάριος 2016. «Peter Pan on Ice!». Η ιστορία του Πίτερ Παν, συναρπαστική όπως πάντα – και ακόμα πιο συναρπαστική πάνω στην μεγάλη παγοπίστα! Με τους Russian Ice Stars.

Το Θέατρο Μπάντμιντον στη 10η σεζόν του! - εικόνα 3

Από 16 Μαρτίου. «Sweet Charity». Το εκπληκτικό μιούζικαλ του Bob Fosse (με κείμενα Neil Simon και μουσική Cy Coleman), μέσα από την καθαρά νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα των ‘60’s, «μεταφέρεται» σε μια δική μας all-star παράσταση με Σμαράγδα Καρύδη, Μέμο Μπεγνή, Σταύρο Ζαλμά, Ντορέττα Παπαδημητρίου κ.ά. Τα κείμενα απέδωσαν ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Σταμάτης Πατρώνης και τους στίχους έφτιαξε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Σκηνοθέτης ο Chet Walker. 5 Μαϊου. Συναυλία του Steven Wilson – ιδρυτικού μέλους των Porcupine Tree.

Το σημαντικό πάντως είναι η διαδραστική εμπειρία που έχει τίτλο «Dialogue in the Dark». Ο επισκέπτης μπαίνει σε μια διαδικασία όπου κυριολεκτικά «χάνει» το φως του, κινείται στο σκοτάδι και αφήνεται να τον οδηγήσουν οι άλλες του αισθήσεις, τα αισθήματά του και ο ξεναγός του! Για Τρίτη συνεχή χρονιά – έχει ήδη ξεκινήσει από 25/9.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.