3 κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα

Δημοφιλείς πρωταγωνιστές, διαφορετικών γενεών και ειδών, κλασικά και σύγχρονα έργα φιλοδοξούν να μας κάνουν να γελάσουμε.

3 κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα

Δημοφιλείς πρωταγωνιστές, διαφορετικών γενεών και ειδών, κλασικά και σύγχρονα έργα φιλοδοξούν να μας κάνουν να γελάσουμε.

«Δάφνες και Πικροδάφνες»

3 κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα - εικόνα 1

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Τέσσερις δημοφιλείς πρωταγωνιστές, διαφορετικών γενεών και ειδών, θα μας απαντήσουν επί σκηνής. Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιώργος Κιμούλης, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης και Πέτρος Φιλιππίδης συναντιούνται, στη σκηνοθεσία του τελευταίου, με αφορμή μια πολιτική κωμωδία του 1979 που μοιάζει να γράφτηκε χθες, τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά. Το έργο μας μεταφέρει στην Τρίπολη, παραμονές εκλογών. Τέσσερις μικροκομματάρχες, μεθυσμένοι από τη φαντασίωση της εξουσίας και γαλουχημένοι στον παλαιοκομματισμό, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά, επιδίδονται σε κουτοπόνηρες μηχανορραφίες, διασκεδάζουν με μικροπολιτικά παιχνίδια και μπλοφάρουν σαν να έπαιζαν πόκα. Το πρόβλημα είναι πως αυτό που τελικά «παίζεται» είναι η ίδια η πατρίδα. (Μουσούρη, πρεμιέρα 9/10)

«Ο Αρχοντοχωριάτης»

3 κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα - εικόνα 2

Τι κι αν γράφτηκε το 1670, ως κωμωδία-μπαλέτο, κατά παραγγελία του Λουδοβίκου ΙΔ΄ για να διασκεδάσει η Αυλή του; Αθάνατη, διαχρονική και πάντα διαθέσιμη για άφθονη σάτιρα είναι η μεγαλομανία του νεόπλουτου. Με αυτήν τη λογική, ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» εκσυγχρονίζοντάς την, με τον ίδιο στο ρόλο του πληθωρικού και φαντασμένου Ιορδάνη και συμπρωταγωνιστές τους Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τάσο Γιαννόπουλο, Κώστα Φλωκατούλα, Δημήτρη Κανέλλο, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρη Λιόλιο, Αμαλία Νίνου κ.ά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός κωμικός ερμηνεύει τον Αρχοντοχωριάτη^ η προηγούμενη ήταν το 2005, στη σκηνοθεσία τότε του Βασίλη Παπαβασιλείου. Ούτε είναι, όμως, το μόνο έργο του Μολιέρου στο οποίο έχει παίξει^ έχουν προηγηθεί ο «Κατά φαντασίαν ασθενής», ο «Δον Ζουάν» και, πρόπερσι στο Εθνικό, ο «Φιλάργυρος». (Βρετάνια, πρεμιέρα 8/10)

«Γαμπροί για πούλημα»

3 κωμωδίες κάνουν πρεμιέρα - εικόνα 3

Έλληνες σε κρίση και Ρωσίδες δισεκατομμυριούχοι, αρχαία αγαλματάκια, παμπόνηροι κηπουροί και επίδοξες τηλεπαρουσιάστριες μπλέκονται σε ιντερνετικά νυφοπάζαρα και δόλιες αγοραπωλησίες στη νέα κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα «Γαμπροί για πούλημα». Πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Ιωάννου, Κώστα Κόκλας, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παρθένα Χοροζίδου και ο Σπύρος Πούλης στο ρόλο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Με αυτήν την παράσταση σηματοδοτείται η αλλαγή ρεπερτορίου και διεύθυνσης στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. (Πρεμιέρα 12/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνες και πικροδάφνες

  • Πολιτική Σάτιρα
  • Διάρκεια: 130 '

Οι αναλλοίωτες πρακτικές του πολιτικού κόσμου σκιαγραφούνται μέσα από τη συνάντηση τεσσάρων ανδρών, που συζητούν για τις εκλογές, θέλοντας ο καθένας τους να αποδείξει την ικανότητα και την εξουσία που διαθέτει.

Ο Αρχοντοχωριάτης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα κάτοπτρο για τη ματαιοδοξία και τις φαντασιώσεις μας στήνεται με πρωταγωνιστή τον αμόρφωτο, νεόπλουτο αστό Ζουρντέν

Γαμπροί για πούλημα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Καυστική κωμωδία, που σχολιάζει τη ροπή του Έλληνα προς τη ρεμούλα και την απάτη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.