Aνάρπαστος «Άμλετ» με Κάμπερμπατς στο Μέγαρο

Μια επιπλέον μετάδοση του «Άμλετ» με πρωταγωνιστή τον πολύφερνο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αποφάσισε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις 20/10.

Aνάρπαστος «Άμλετ» με Κάμπερμπατς στο Μέγαρο

Sold-out σε χρόνο ρεκόρ έγινε η προγραμματισμένη για τις 15/10 ζωντανή μετάδοση της πολυσυζητημένης παραγωγής του «Άμλετ» του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας από το Barbican Centre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι υπεύθυνοι, λόγω της αυξημένης ζήτησης από το ελληνικό κοινό, αποφάσισαν να κανονίσουν και μια δεύτερη (μαγνητοσκοπημένη) αναμετάδοση για τις 20/10, οπότε όσοι πιστοί σπεύσατε.

Μιλάμε ασφαλώς για την πιο προβεβλημένη –ενδεχομένως διεθνώς- θεατρική παράσταση της χρονιάς, καθώς τον εμβληματικό σαιξπηρικό ρόλο επωμίζεται ο νέος χολιγουντιανός γόης με το δυσπρόφερτο όνομα Μπενεντίκτ Κάμπερματς. Σκεφτείτε πως τα φλας των κινητών από τους φαν του, οι οποίοι αγνοούσαν τις συστάσεις, «τύφλωναν» τον Κάμπερμπατς την ώρα που έλεγε το περίφημο «To be or not to be» στα previews της παράστασης... Ο βρετανικής καταγωγής ηθοποιός, γνωστός κυρίως χάρη στη βραβευμένη με ΕΜΜΥ ερμηνεία του στη σειρά-φαινόμενο «Sherlock» του ΒΒC όσο κι από τις κινηματογραφικές του δουλειές, όπως «Το παιχνίδι της μίμησης» (2014), εντυπωσίασε ξανά το κοινό του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας, πριν από τέσσερα χρόνια, ερμηνεύοντας -κι αποσπώντας γι’ αυτό το βραβείο Λώρενς Ολίβιε- τον Φρανκενστάιν στην ομώνυμη παράσταση του Ντάνυ Μπόιλ και, μάλιστα, σε εναλλάξ διανομή με τον έτερο τηλεοπτικό Σέρλοκ Χολμς (της σειράς «Elementary»), Τζόνι Λι Μίλερ! Ο Κάμπερμπατς συμπεριλήφθηκε πέρυσι στον ετήσιο κατάλογο Time 100 του περιοδικού Time με τις 100 σπουδαιότερες προσωπικότητες διεθνούς επιρροής, ενώ πρόσφατα, η βασίλισσα της Αγγλίας του απένειμε τον τίτλο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τη σημαντική προσφορά του στις παραστατικές τέχνες και για το φιλανθρωπικό του έργο.

Για να επιστρέψουμε στην –τρεισήμισι ωρών- παράσταση του «Άμλετ», η ειρωνεία είναι πως η πλειοψηφία των βρετανών κριτικών μιλάει για ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα, καταλογίζοντας πάμπολλά «φάουλ» στην -επίσης διακεκριμένη- σκηνοθέτιδα Λύντσι Τέρνερ, με τον «πατριάρχη» της θεατρικής κριτικής στο Λονδίνο, τον Μάικλ Μπίλινγκτον της «Guardian», να την κατακεραυνώνει, δίνοντας μόλις μετά βίας δύο αστεράκια. Οι Έλληνες φαν του Κάμπερμπατς, όμως, ας μην πτοηθούν. Σχεδόν όλοι οι κριτικοί αναγνωρίζουν την προσπάθεια του ίδιου του Κάμπερμπατς να σταθεί στο ύψος του ρόλου, με την Daily Telegraph να φτάνει να μιλά για «ένα φλογερό Άμλετ πέντε αστέρων».

Οι μεταδόσεις του National Theatre Live θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016 στο Μέγαρο Μουσικής. Το επόμενο έργο που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8/12 είναι η «Τζέην Έυρ», μια ακόμη αξιόλογη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, θεατρική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπροντέ από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου.

Η προβολή του Άμλετ στο Μέγαρο στις 15 και 20/10 γίνεται στις 9 μ.μ. και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους, βασισμένους στη μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ.

Πληροφορίες-προπώληση από το 2107282333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr. Τιμές: 15 € και 8 € (φοιτητικά).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.