Οι καλύτερες streaming ταινίες του Σαββατοκύριακου 10-11/4

Ψάχνουμε όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές πλατφόρμες και φεστιβάλ για τα κινηματογραφικά must see του διημέρου.

Οι καλύτερες streaming ταινίες του Σαββατοκύριακου 10-11/4

Ψάχνουμε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες ψηφιακές πλατφόρμες στην Ελλάδα αλλά και όσα φεστιβάλ διεξάγονται online, ώστε να επιλέξουμε τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να δείτε σε streaming αυτό το Σαββατοκύριακο.

21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (6-14/4)

Τους ψηφιακούς προβολείς του άναψε αυτήν την εβδομάδα η τρικολόρ σινε-διοργάνωση, η οποία εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας https://cinema.ifg.gr/. Το πλούσιο πρόγραμμά του είναι διαθέσιμο καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ωστόσο οι τρεις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος προβάλλονται συγκεκριμένες μέρες. Για αυτό, αποκλειστικά το Σάββατο (10/4) μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το εξαιρετικό «Καλοκαίρι του '85». Η νέα ταινία του καταξιωμένου Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν («Η Πισίνα», «Νέα και Όμορφη»), αναμειγνύει στοιχεία μυστηρίου και σασπένς με το ρομαντικό δράμα, αφηγούμενη την ιστορία ενός 16χρονου ο οποίος βλέπει τη ζωή του να σώζεται από ένα μεγαλύτερο αγόρι που επεμβαίνει την ύστατη στιγμή για να μη βυθιστεί το σκάφος του. Τότε γεννιέται ανάμεσά τους μια ζεστή φιλική σχέση που εξελίσσεται σύντομα σε κάτι περισσότερο, αλλά και επικίνδυνο. Δείτε την ταινία στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εδώ.

Οσκαρικός μαραθώνιος στην Cosmote TV

Μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την απονομή των 93ων βραβείων Όσκαρ (25/4), η Cosmote TV «προθερμαίνει» τους συνδρομητές της εγκαινιάζοντας την ειδική ενότητα «Oscars Tribute» στο μενού των ταινιών που έχει διαθέσιμες. Εκεί θα βρείτε πλήθος κλασικών φιλμ που είτε προτάθηκαν είτε βραβεύτηκαν με χρυσό αγαλματίδιο, με τον αριθμό τους να ανανεώνεται συχνά. Έτσι έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κλασικά αριστουργήματα όπως το συγκινητικό «It's a Wonderful Life» (Φρανκ Κάπρα) ή το κλασάτο «Κυνήγι του Κλέφτη» (Άλφρεντ Χίτσκοκ) με τους Γκρέις Κέλι και Κάρι Γκράντ, εκτός εάν προτιμάτε κάτι πιο μοντέρνο. Τότε, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα αγαπημένα του κοινού «Παράσιτα» (Μπονγκ Τζουν-χο) που έγραψαν ιστορία πέρσι κερδίζοντας το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, διαφορετικά αφεθείτε στην αγωνιώδη ατμόσφαιρα του σπουδαίου κατασκοπικού θρίλερ «Και ο Κλήρος Έπεσε στο Σμάιλι» (Τόμας Άλφρεντσον).

Arthouse έκπληξη στο Netflix

Πού και πού η πολυσύχναστη αμερικανική πλατφόρμα φιλοξενεί στο αχανές περιεχόμενό της ένα αναπάντεχο διαμάντι, το οποίο οι άνθρωποί της έχουν «τσιμπήσει» από κάποιο διεθνές φεστιβάλ. Τέτοια είναι και η περίπτωση του στυλιζαρισμένου γκανγστερικού δράματος «Night in Paradise» (Παρκ Χουν-τζονγκ) από την Κορέα, το οποίο μετά την πρεμιέρα του στο περσινό φεστιβάλ Βενετίας βρίσκεται στις μικρές οθόνες μας. Η υπόθεση της ταινίας αφορά έναν άντρα ο οποίος δραπετεύει σε ένα απομονωμένο νησί, για να γλιτώσει από τα μέλη της συμμορίας που επιχείρησε να εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν η αδερφή και ο ανιψιός του ως αντίποινα. Εκεί, όμως, θα γνωρίσει νέες περιπέτειες όταν συναντήσει μια βαριά άρρωστη γυναίκα.

Υπερηρωικό υπερθέαμα στη Vodafone TV

Το Σαββατοκύριακο είναι μάλλον η ιδανική περίοδος για να απολαύσει κανείς το τετράωρο super μοντάζ του Ζακ Σνάιντερ στο «Justice League». Έπειτα από χρόνια προσπαθειών και αποφασιστικής δράσης των θαυμαστών του υπερηρωικού σύμπαντος της DC, ο Σνάιντερ κατάφερε να ολοκληρώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων, που έρχονται σε αντίθεση με εκείνα της ταινίας που μόνταρε ο Τζος Γουέντον και είδαμε στους κινηματογράφους. Έτσι, λοιπόν, ετοιμαστείτε να δείτε τον Batman, τον Superman και τη Wonder Woman σε ανεπανάληπτες περιπέτειες επικών διαστάσεων μέσω της Vodafone TV (αλλά και της Cosmote TV).

Το σινεμά του Γουόνγκ Καρ Βάι στο Cinobo

Ο μαέστρος του αισθαντικού σινεμά από το Χονγκ Κονγκ επέβλεψε ο ίδιος την αποκατάσταση των κλασικών ταινιών του σε 4K, οι οποίες βρίσκονται πλέον στο Cinobo με αψεγάδιαστο ήχο και εικόνα. Εκεί θα βρείτε τη χαμηλότονα λυρική «Ερωτική Επιθυμία» και το γλυκά συναισθηματικό «Chungking Express», μαζί με τους ατμοσφαιρικούς «Έκπτωτους Αγγέλους» και το εξαιρετικό «2046». Ό,τι πρέπει για να ερωτευτείτε από τον καναπέ, με οδηγό ένα σπουδαίο εξερευνητή του πόθου.

«Εκτός Νόμου και Χρόνου» στο Ertflix

Ο σπουδαίος ηθοποιός Μπρένταν Γκλίσον πρωταγωνιστεί στο γλυκόπικρο και πέρα ως πέρα απολαυστικό ντεμπούτο του Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα. Στο «Εκτός Νόμου και Χρόνου», ο Γκλίσον υποδύεται έναν αστυνομικό με ασυνήθιστο ταμπεραμέντο κι ακόμα πιο ανορθόδοξο modus operandi, ο οποίος ζει ήσυχα σε μια μικρή πόλη του Γκάλγουεϊ. Η καθημερινότητά του ανατρέπεται όταν ένας βίαιος φόνος συνδεθεί με μια διεθνή σπείρα ναρκωτικών, υπόθεση που φέρνει στην περιοχή έναν πράκτορα του FBI (Ντον Τσιντλ) για να τη διαλευκάνει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γραμμένο φιλμ - σπουδή χαρακτήρα, στην οποία οι μελαγχολικές διαστάσεις της ιστορίας δεν παίρνουν ποτέ τον πρώτο λόγο από την κωμωδία, ενώ το πραγματικό πρόσωπο της ταινίας δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο λίγο πριν το αξέχαστο τέλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.