afieroma

Τα top παγωτά της Αθήνας

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τα πιο ψαγμένα παγωτά σε παραδοσιακά εργαστήρια και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

Ραβάνης

Ραβάνης

Καϊμάκι από πρόβειο γάλα: η γεύση της αγνότητας. Γεμίζει το στόμα με πλούσια και ευχάριστη αίσθηση φρέσκου γάλακτος, που τονίζεται διακριτικά με βανίλια. Η δύναμη της απλότητας και του αυθεντικού, με απαλή υφή και ισορροπημένη γλύκα. Από αυτή την άποψη, είναι μοναδικό. Παρασκευάζεται στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας και έρχεται καθημερινά στην Αθήνα (Ραβάνης).

Παγωτό καταϊφι: η ίδια κρέμα από πρόβειο γάλα ανακατεμένη με καταίφι γλυκό, σ' ένα πάντρεμα πετυχημένο. Αρώματα καταϊφιού με μικρές κλωστούλες στην υφή και γεύση κλασικά ελληνική (Ραβάνης).

Το παγωτό Ραβάνη φτιάχνεται από το 1952 στη Μουσουνίτσα Φωκίδας (σημερινό Αθανάσιο Διάκο), πάντα με φρέσκο, πρόβειο γάλα της περιοχής. Το εργαστήρι έχει εκσυγχρονιστεί, οι γεύσεις έγιναν πολλές και τα παγωτά φτάνουν καθημερινά στο κατάστημα της Αργυρούπολης, γιά τους Αθηναίους πιστούς αυτής της αφοπλιστικά αγνής γεύσης.

Ραβάνης Αλ. Παναγούλη 4, ΑΓ.Μαρίνα Ηλιούπολης , τηλ. 210 9756219

Αφετηρία:
Προορισμός: