afieroma

Τα top παγωτά της Αθήνας

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τα πιο ψαγμένα παγωτά σε παραδοσιακά εργαστήρια και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

Μέλισσα

Μέλισσα

Παγωτό τριαντάφυλλο με μαύρο τσάι: το πλούσιο αλλά ντελικάτο άρωμα ροδοπέταλων κλέβει την παράσταση, με το τσάι να προσθέτει λίγο μυστήριο και το σύνολο να σε στέλνει στιγμιαία στη λάγνα Ανατολή... Υπερβολή; Μπορεί, αλλά να το δοκιμάσετε. Υπόλευκο και με πλούσια υφή, ισορροπεί ανάμεσα στο μεθυστικό τριαντάφυλλο και τη φευγάτη φινέτσα του τσαγιού, έχει εθιστική γεύση και θα το θέλαμε να υπάρχει καθημερινά στο ψυγείο μας, για δόσεις φυγής από την πεζή καθημερινότητα (Μέλισσα).

Παγωτό Valrohna 80% με blackberries και βιολέττα: πληθωρικό παγωτό, που συνδυάζει σχεδόν σε ίσα μέρη δόσεις εξαιρετικής σοκολάτας -που δεν είναι πικρή- με την φρουτένια, υπόξινη γεύση των βατόμουρων και ο συνδυασμός το φέρνει κοντά στο καλοκαίρι. Αρχοντικό, με βελούδινη υφή και τα δύο παγωτά να μπλέκουν τα χρώματά τους, μαζί και χωριστά, μαρτυράει πολύ καλή τεχνική και θ' αρέσει τόσο στους λάτρεις της σοκολάτας, όσο και των φρούτων του δάσους (Μέλισσα).

Με ιστορία από το 1925 και τον κωνσταντινουπολίτη παππού να σερβίρει παγωτό Σικάγο στην εξοχή του Περιστερίου, ο Χρήστος Μπιτσακτσής του "Μέλισσα" μεγάλωσε με πάθος για τα γλυκά. "Η αναζήτηση του τέλειου, ανεξαρτήτως κόστους" χαρακτηρίζει τους πειραματισμούς του, που καταλήγουν σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα γλυκά και παγωτά της Αθήνας. Top υλικά, βιολογικά, σπάνια και ακριβά, συνεργασία με τον βραβευμένο chef patissier Yann Duytsche, ακολουθεί τα τελευταία trends της ζαχαροπλαστικής, αγαπάει τους αναπάντεχους συνδυασμούς κι έχει φανατικό κοινό απ' όλη την Αττική.

Μέλισσα Εθν.Μακαρίου 43 , Περιστέρι , τηλ. 2105711055 , www.melissa.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: