afieroma

Τα top παγωτά της Αθήνας

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τα πιο ψαγμένα παγωτά σε παραδοσιακά εργαστήρια και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

Φύσις

Φύσις

Παγωτό τριαντάφυλλο με αγριοκέρασο: αρωματική φινέτσα που δεν γίνεται να μη σε γοητεύσει. Γνήσιο άρωμα τριαντάφυλλου που καταφέρνει να μη "φωνάζει", συνδυάζεται με καθαρή γεύση φρέσκου κερασιού: το λουλούδι δένει με το φρούτο σ' ένα παγωτό ισορροπημένο, που μπαίνει στην κατηγορία των "εθιστικών". Τα χωριστά μείγματα που "έδεσαν" στην πορεία, αφήνουν το αποτύπωμά τους στα χρώματα, off white και βιολετί δίνουν μία country chic εμφάνιση, γιατί και η "όψις" παίζει ρόλο...(Φύσις).

Παγωτό εκμέκ καταίφι: πρωτότυπο και γευστικό. Καταίφι σε στρώσεις, κρέμα με έντονο άρωμα μαστίχας και καρύδια ανάμεσα. Κανέλα και μαστίχα μας πάνε στην ανατολίτικη παράδοση, που μας είναι τόσο οικεία. Το γευστικό καϊμάκι κάνει ευχάριστο κοντράστ υφής με το υγρό, πλούσιο καταίφι. Γιά τους λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών (Φύσις).

Το "Φύσις" ξεκίνησε το 2009 ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον κόσμο των γλυκών, με διαλεγμένες πρώτες ύλες, κατά 80% βιολογικές, μειωμένη ζάχαρη και λιπαρά, ελαφρά και φινετσάτα γλυκά, όπου κυριαρχούν τα φυσικά αρώματα των υλικών. Τα "γλυκά με ήθος", όπως τα ονομάζουν οι αδελφοί Νταλιάνη, έχουν άρτια τεχνική και σωστές τιμές, ενώ οι ελληνικές πρώτες ύλες, όπως η μαστίχα ή το μέλι, έχουν ιδιαίτερη θέση στη ζαχαροπλαστική τους. Τα παγωτά τους δεν περιέχουν αβγά.

Φύσις Λ.Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή , τηλ. 210 6090740 , www.fisis.eu

Αφετηρία:
Προορισμός: