afieroma

Τα top παγωτά της Αθήνας

Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τα πιο ψαγμένα παγωτά σε παραδοσιακά εργαστήρια και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

Παυλίδης

Παυλίδης

Καϊμάκι μαστίχα: ελαφρύ και αέρινο, με τη λεπτή αλλά επίμονη γεύση της αυθεντικής μαστίχας να συνδυάζεται με τη γαλατένια φρεσκάδα, είναι περισσότερο απαλό παρά μαστιχωτό. Φινετσάτο καϊμάκι με γνησιότητα (Παυλίδης).

Καϊμάκι πικραμύγδαλο: μυρωδάτο κι ευγενικό, σε στέλνει στη μεγάλη σάλα νησιώτικου αρχοντικού, φέρνοντας στη μνήμη πατροπαράδοτα κεράσματα. Με λεπτή υφή, λιώνει στο στόμα απαλά αφήνοντας το εξαίσιο άρωμα του πικραμύγδαλου και αναζητάς γρήγορα την επόμενη κουταλιά. Σαν αγνό, καλοκαιρινό αεράκι (Παυλίδης).

Sorbet πεπόνι: σαν να δαγκώνεις ένα ώριμο, μυρωδάτο πεπονάκι ολοζώντανο. Σε εκπλήσσει με το εκρηκτικό άρωμα και την πολύ καλή υφή του. Το φρουτένιο παγωτό που θα διάλεγα για τα καλοκαιρινά μου βράδια (Παυλίδης).

Η ιστορία ξεκινά το 1932, με το εργαστήρι του μικρασιάτη Παύλου Παυλίδη στου Ζωγράφου, που έφτιαχνε μάντολες και παγωτά. Το τωρινό ζαχαροπλαστείο χρονολογείται από το 1946 και ο Στέλιος Παυλίδης διατηρεί τις σπεσιαλιτέ του πατέρα του έχοντας προσθέσει και νέες, φτιάχνει γλυκά με σπιτική φροντίδα και υποδέχεται με σπάνια εγκαρδιότητα.

Παυλίδης Λ.Κατεχάκη 59, Ν.Ψυχικό , τηλ. 210 6911912 , www.mandoles.gr

Αφετηρία:
Προορισμός: