Aρωμα αγαιοπελαγίτικο, με αναφορές απ’ όλη την Ελλάδα, και γεύσεις καθαρά θαλασσινές σερβίρει ο Σχοινουσιώτης Αντώνης Κωβαίος στον ψαροναό-φετίχ της Ηλιούπολης, που δεν σταματά να εξελίσσεται και να αναπτύσσει τις προτάσεις του, με καπετάνιο στην κουζίνα τον σεφ Σταύρο Σπανέλη. Ζουμερό ταρτάρ από ελληνικό μπλε καβούρι, μυρωδάτο καρπάτσιο καραβίδας αλλά και «ριζότο» από κινόα με τρούφα και καραβίδα είναι οι νέες προτάσεις που έχουν προστεθεί σε πιάτα-υπογραφή, όπως τα γιουβαρλάκια από θαλασσινά ή τα αχνιστά μαγουλάκια από ροφό.
Το χταπόδι στιφάδο, που σερβίρεται με φάβα από σχοινουσιώτικο κατσούνι, είναι ένα comfort food με καθαρά γραμμένη στις γεύσεις του την αφοσίωση της κουζίνας στην εντοπιότητα των υλικών. Ψάρια και μαλάκια φρεσκότατα από τη Σχοινούσα και τις λοιπές Κυκλάδες πλασάρονται δίπλα σε γαρίδες Αμβρακικού και γαριδάκι Σύμης, ενώ ποικιλίες από όστρακα και οστρακοειδή φτάνουν εδώ από όλη την Ελλάδα.
Tip: Η εποχικότητα είναι λέξη-κλειδί στο μενού των «Μικρών Κυκλάδων», οπότε μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τις εκπλήξεις που κρατάει εκτός μενού η κουζίνα.
Πανταζή 56, Ηλιούπολη
Τηλ. 2109709150
Site: http://mikreskyklades.gr
Facebook: https://www.facebook.com/Μικρές-Κυκλάδες-1541522182777630/