Saorsa

-


Το καλοκαίρι στο Μεταξουργείο την τιμητική τους έχουν οι αυλές και εμείς επιλέξαμε την αγαπημένη μας. Πρόκειται για το Saorsa, που άνοιξε το περσινό καλοκαίρι δίνοντας νέα πνοή σε μία εργατική κατοικία του 1852 πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Αυδή.

«Saorsa», σε άπταιστα σκωτσέζικα γαελικά, σημαίνει ελευθερία και αυτήν ακριβώς την αίσθηση ελευθερίας θα νιώσετε στην ανοιχτή αυλή του. Θα βολευτείτε στα σκιερά τραπέζια του, προστατευμένοι από τη φασαρία της πόλης, με φόντο κτίσματα μιας περασμένης εποχής, που έχουν κάτι από τη γοητεία της παλαιάς Αθήνας. Η λιτή και απέριττη αισθητική του με το λευκό να δεσπόζει, θα είναι σαν να βρίσκεστε στη Χώρα ενός κυκλαδίτικου νησιού ή σαν μόλις να ξεπηδήσατε από έναν πίνακα του Τσαρούχη.

Στο Saorsa θα βρεθείτε από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε πραγματικά καλό καφέ της ελληνικής εταιρίας Kudu, που αν και μετρά λίγα χρόνια παρουσίας, φημίζεται για τα εξαιρετικά χαρμάνια της. Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε την ποικιλία “habit”, ένα εξαιρετικό χαρμάνι με έντονα τα αρώματα του καβουρδισμένου καφέ και της bitter σοκολάτας.

Τις απογευματινές ώρες και ενώ ξεκινά να βραδιάζει, θα έχετε να επιλέξετε από τις 15 ετικέτες κρασιών από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, όπως και εξαιρετικά aperitivo cocktails με κρασί. Θα τα συνδυάσετε με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών ή με κάποια ιδιαίτερη τορτίγια ή μπρουσκέτα με φρέσκα υλικά.

Το βραδάκι την τιμητική τους έχουν τα cocktails από τον ανανεωμένο κατάλογο, με long drink επιλογές, καλακαιρινά spirits και εξωτικά φρούτα, όπως το ιαπωνικό yuzu. Όλα αυτά θα τα ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι σε ένα μποέμ σκηνικό με μουσικές όπως soul, jazz, funk μέχρι trip hop και freestyle.

Ο χάρτης

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο

Τηλ. 2105235960

Site:

Facebook:


Τα bars