Οι κριτικές του κοινού

Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

Παραβολή του Μπέρτολτ Μπρεχτ
Διαρκεια : 120 '

Σκηνοθ.:Ν. Χανιωτάκης
Ερμηνεύουν: Π. Τρικαλιώτη, Η. Μουκίου, Ν. Πουρσανίδης, Κ. Κάππας, Γ. Σκαφίδας. Σκην.-κοστ.: Άν. Μαχαιριανάκη. Μουσ.: Β. Παπακωνσταντίνου.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση
banner

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

banner
 • Χρήστος πριν από 2 χρόνια

  0 αστεράκΑ Κάκιστη παράσταση.Υπερβολικές ερμηνείες, θλιβερή σκηνοθεσία.Επαγγελματίες ηθοποιοί(;) οι οποίοι φώναζαν διαρκώς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η κα Τρικαλιώτη απορώ αν θα έχει φωνή μετά το πέρας της παράστασης γιατί ο εφιάλτης θα συνεχιστεί.. Θέλαμε να φύγουμε από το πρώτο μισάωρο, αμήχανες στιγμές η διάδραση με το κοινό, θόρυβος λες και ήσουν εγκλωβισμένος σε μαγνητικό τομογράφο.

 • Olga πριν από 2 χρόνια

  Κακή παράσταση! Οι ηθοποιοί φιλότιμες προσπάθειες αλλά η σκηνοθεσία δεν βοηθούσε καθόλου. Δυστυχώς η κ. Τρικαλιώτη παρά τις ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ προσπάθειές της απέδωσε τελικά μια υστερική φωνακλού που απλά ενοχλούσε το κοινό. Καλή και φιλότιμη η προσπάθεια με τα μουσικά όργανα και τη μουσική αλλά δυστυχώς δεν έφτανε για να σώσει την παράσταση. Κρίμα!

 • Ολυμπιάννα πριν από 2 χρόνια

  Παρακολούθησα την παράσταση την Παρασκευή 1/11 με πρόσκληση. Μια πολύ μέτρια παράσταση, αδύναμη σκηνοθετικά, και αρκετά ως πολύ κουραστική. Δυο ήταν τα πράγματα που κούρασαν: η ερμηνεία της Κας Τρικαλιώτη, η οποία ήταν συνεχώς στην τσίτα και τσίριζε (όχι, δε νομίζω πως απαιτούσε κάτι τέτοιο ο ρόλος), και η ''φασαρία'' επί σκηνής. ΠΟλλά πρόσωπα πηγαινοέρχονται σε κάποιες σκηνές, με άλλους να μιλάνε άλλους να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο- ο θεατής αποπροσανατολίζεται πλήρως. Παραλίγο να ήταν αξιόλογη η προσπάθεια με τα μουσικά όργανα... ΜΟυ άρεσε μόνο η ερμηνεία του ''αεροπόρου'' και της μητέρας του. Κατά τα άλλα θέλαμε να φύγουμε στο μισάωρο, αλλά ήταν δύσκολο καθώς έπρεπε να περάσεις μέσα από τη σκηνή. Μια τολμηρή κυρία έφυγε. Στα μειον επίσης ο αντιεπαγγελματισμός ορισμένων ηθοποιών- δε γίνεται να είσαι ήδη επί σκηνής και να χαιρετάς άλλον γνωστό ηθοποιό που ήρθε εκείνη τη μέρα. Λυπάμαι που γίνομαι δυσάρεστη, αλλά πραγματικά ήταν από τις πιο αδιάφορες και κουραστικές παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει ως τώρα.

 • Johnfyt πριν από 2 χρόνια

  2 αστεράκΑ Υπερβολικές φωνές και ένταση χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 • Άννα πριν από 2 χρόνια

  1 αστεράκΑ Κουραστική παράσταση , μεγάλη διάρκεια 2,5 ώρες χωρίς διάλειμμα, σε άβολες πλαστικές καρέκλες και χωρίς δυνατότητα αποχώρησης λόγω της διαμόρφωσης του χώρου, όπου θα έπρεπε να περάσεις μέσα από τη σκηνή, σου προκαλεί δυσφορία και δυσανασχετείς και ακόμα και αν βρίσκεις τη παράσταση ενδιαφέρουσα δεν την ευχαριστιέσαι, λογω των συνθηκών.Πρέπει κάποτε να καταλάβουν οι υπεύθυνοι των θεατρικών σκηνών ότι δεν αρκεί μια καλή παράσταση για να κερδίσουν το θεατή όταν δεν τον σέβονται με τις άβολες καρέκλες, τη έλλειψη διαλείμματος σε μεγάλης διάρκειας έργα,και τον προδιαθέτει αρνητικά ο χώρος.Φιλότιμες οι προσπάθειες των ηθοποιών, υπερβολική η κα Τρικαλιώτη όπως πάντα άλλωστε, τελικά καταφέρνουν να φεύγεις απο την παράσταση εκνευρισμένος και με χειρότερη διάθεση απ'ότι όταν πήγες. Υποτίθεται ότι το θέατρο είναι ψυχαγωγία, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ αφού σου χαλάει η διάθεση και περιμένεις πως και πως να τελειώσει η παράσταση να μπορέσεις να "ανασάνεις"

 • Μιχαλης πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Συγκλονιστική παράσταση. Απίστευτη η Πέγκυ Τρικαλιώτη και όλοι, που την πλαισιώνουν. Συγγνώμη που δεν τους κατονομάζω αλλά υπάρχουν και πολλοί "νέοι" ταλαντούχοι που αξίζει να τους απολαύσετε.

 • Νίκος Παπαδημητρίου πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση σε όλα της τα επίπεδα, από τη στιγμή που μπαίνεις στο χώρο και αναφέρομαι στο προσωπικό του θεάτρου, μέχρι το φινάλε. Ανθρώπινη,εμπνευσμένη, χωρίς τίποτα να περισσεύει. Η χωροταξία του θεάτρου και φυσικά η σκηνοθεσία σε καθιστούν μέρος της παράστασης. Οι ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως των ηθοποιών σε παρασύρουν στο δικό τους χωροχρόνο.Όλοι καταφέρατε να είστε εξαιρετικά καλοί χωρίς να είστε ακριβοί.Συγχαρητήρια.

 • Κάτια πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικά διδακτική παράσταση. Απόλυτα ρεαλιστική και κυρίως συγκινητική!!!

 • Ειρήνη πριν από 2 χρόνια

  4,5 αστεράκΑ Το να καθηλώσεις το κοινό για 2 ολόκληρες ώρες σε μία (όχι ιδιαίτερα βολική) καρέκλα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Π. Τρικαλιώτη είναι συγκλονιστική σε αυτήν την παράσταση και παρασύρει όλους τους συντελεστές σε μία καλλιτεχνική απογείωση.

 • Θεοδώρα πριν από 2 χρόνια

  2,5 αστεράκΑ Μία μέτρια παράσταση που δεν κατάφερε να μας αφήσει θετική αίσθηση (ούτε εντελώς αρνητική βέβαια). Καλές ερμηνείες από τους 2 πρωταγωνιστές, μέτριες από τους υπόλοιπους.

 • Ελένη πριν από 2 χρόνια

  Μέσα στην υπερβολή και την ερμηνευτική υστερία χάνεται το νόημα και το κείμενο ενός καταπληκτικού έργου.Πολύ κουραστική παράσταση.Το μόνο θετικό οι ηθοποιοί που έπαιζαν μουσικά όργανα...δεν το συστήνω

 • ΟΛΓΑ πριν από 2 χρόνια

  0 αστεράκΑ Άθλια σκηνοθεσία, υστερικές ερμηνείες, κουραστική διάρκεια. Απαράδεκτη παράσταση στο σύνολό της.

 • ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΝΔΑΚΗ ΚΑΡΑΜ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση. Δυναμική σκηνοθεσία απόλυτα εναρμονισμένη στο πνεύμα του Μπρεχτ.Όσοι δεν την είδατε, να ξέρετε ότι ευτυχώς άκουσα ότι θα παιχτεί και του χρόνου. Συγχαρητήρια σε όλους

 • Ηλέκτρα πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Οτι καλύτερο ειδα φέτος! Μια απείρως φωτεινή παράσταση, πέρασε η ώρα και ούτε το καταλάβαμε! Από την σκηνοθεσία στην μουσική επιμέλεια ως την ερμηνεία των ηθοποιών όλα άριστα ενορχηστρωμένα. Φύγαμε συζητώντας το και νομιζω θα μας βασανίζει μέρες. Επιτέλους είδαμε σ'αυτη τη χώρα Μπρέχτ ανεβασμένο όπως θα τον ανέβαζε ο Μπρέχτ! Οι ηθοποιοι, μια ομάδα, δεμένοι, καταθέτουν την ψυχή τους για να διηγηθούν μια υπέροχη ιστορία, ξεχωριζουν, όλοι, ενας κι ενας, αξίζουν συγχαρητήρια. Οποίος δεν το δει θα είναι λίγο πιο φτωχός.

 • ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΝ. πριν από 2 χρόνια

  1 αστεράκΑ Πίστευα οτι ενα τετοιο έργο του Μπρεχτ θα με αγγιζε και μετα την παράσταση τα συναισθήματα μου ήταν στενοχώρια και θυμός. Νομίζω οτι ήταν υπερβολική η ολη σκηνοθεσία ,με απίστευτες φωνές-ουρλιαχτά και αστεία με το κοινό άστοχα. Πραγματικός αθλος ειδικά για την Κα Τρικαλιώτη και την οποία εκτιμώ.

 • Αθηνά Χριστοπουλου πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Η καλύτερη παράσταση που είδα φέτος. Με συγκίνησε βαθιά.

 • Mania74 πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εκπληκτική παράσταση συγχάρητήρια σε όλους...!!!!Χίλια μπράβο!!!!

 • ΑΡΕΤΗ πριν από 2 χρόνια

  Ένα πολύ ωραίο παραμύθι για ενήλικες, .....χωρίς βασιλοπούλα!
  Ευχάριστη, προσεγμένη παράσταση γεμάτη ζωντάνια και νεύρο, με θαυμάσια σκηνοθεσία.
  Νομίζω ότι στους ταλαντούχους ηθοποιούς οφείλετε η όποια επιτυχία της παράστασης και ιδιαίτερα στην ερμηνεία της κας Τρικαλιώτη.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

 • Γιώργος πριν από 2 χρόνια

  3,5 αστεράκΑ Η σκηνοθεσία στάθηκε με σεβασμό και συνέπεια απέναντι στις γενικότερες απαιτήσεις του μπρεχτικού θεάτρου. Οι ηθοποιοί απέδωσαν ικανοποιητικά το κείμενο. Εξαίρεση αποτελεί η πληθωρική σε αρκετά σημεία απόδοση της Τρικαλιώτη η οποία επιτηδευμένα ανέβαζε τους τόνους με αποτέλεσμα να βγάζει πολύ συναισθηματισμό κάτι το οποίο αντιφάσκει με τη συνολική πρόταση του μοναδικού Μπρεχτ. Αυτή όμως η παραφωνία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη θέαση μιας παράστασης σε γενικές γραμμές αρκετά καλής. Ειδικά μέσα στο θεατρικό ζόφο που επικρατεί θα έλεγα ότι άξιζε και με το παραπάνω η βραδιά.

 • Νίκος Δαφνής πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Την παράσταση την είδα χτες (Πέμπτη 7 Φλεβάρη). Έτσι, με σχηματισμένη άποψη, μπήκα στη φιλόξενη αυτή σελίδα, που δίνει "βήμα" σε κάθε θεατή (καλόπιστο ή κακόπιστο, σχετικό ή άσχετο, αθώο ή ύποπτο) για να διαβάσω τα σχόλια.
  Σχεδόν όλα θετικά. Και κάποια (ελάχιστα) αρνητικά.
  Θα σταθώ μόνο στα αρνητικά, που «φώναζαν» ότι τα έγραψαν άνθρωποι του "χώρου" (μη ρωτήσετε πώς το κατάλαβα, έ;). Μιλώ γι’ αυτούς που παρακολουθούν τις παραστάσεις των συναδέλφων τους (συνήθως ατελώς) και μετά θεωρούν καθήκον να ρίξουν το … φαρμάκι τους (πάντα με ψευδώνυμο).
  Γι’ αυτούς που η μικροψυχία αρνείται να δεχτεί ότι δυο νέοι και άξιοι συνάδελφοι (στο Χανιωτάκη και στον Σκαφίδα αναφέρομαι) είχαν τη γενναιότητα να νοικιάσουν ένα θέατρο και να «πάρουν τη δουλειά στα χέρια τους», ανεβάζοντας αξιοπρόσεκτες παραγωγές για όλες τις ηλικίες και να γεμίζουν ένα θέατρο, δίνοντας δουλειά σε καμιά τριανταριά εργαζόμενους (ηθοποιούς, συντελεστές, συνεργάτες, τεχνικούς και υπαλλήλους). Αυτά.
  Σε ότι αφορά την παράσταση. Ήταν πραγματικά σπουδαία. Καταπληκτικός ρυθμός, φρέσκια σκηνοθετική ματιά και μια απόλυτα πειθαρχημένη ομάδα.
  Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους καλύτερους. Πόσο μάλλον εγώ που θαυμάζω βαθιά τη Λήδα, αγαπώ τον (αρχιμάστορα) Καλατζόπουλο και λατρεύω την Πέγκυ. Θα αναφερθώ όμως στο Πουρσανίδη. Ένα ηθοποιό που δεν είχα την τύχη μέχρι σήμερα να γνωρίσω. Ένα εκπληκτικό ταλέντο που - πιστέψτε με - με έπεισε ότι αυτόν τον «πιλότο» είχε στο μυαλό του ο Μπρέχτ, όταν έγραφε το «Σε Τσουαν».