Σκηνές από ένα γάμο

Σκηνές από ένα γάμο

  • Διάρκεια: 110'
  • 3

Ο Γιόχαν και η Μάριαν, ένας ψυχολόγος και μια δικηγόρος, έρχονται αντιμέτωποι με τα στάδια της παρακμής της συζυγικής τους σχέσης -τη φθορά, την πλήξη, την απιστία, τη σύγκρουση και τέλος τον αποχαιρετισμό- στο έργο-σημείο αναφοράς που γράφτηκε πριν από 50 χρόνια, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως διάσημη κινηματογραφική ταινία. Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλ. Καρακούλη σκηνοθετεί το δημοφιλές έργο σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον άλλον. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έχει πει ο Μπέργκμαν για το έργο.


Ερμηνεύουν: Μ. Ασλάνογλου, Ν. Ψαρράς. Σκην.: Αλ. Παπαγεωργίου. Κοστ.: Β. Σύρμα. Μουσ.-βίντεο: Violet Louise. Φωτ.: Ν. Βλασόπουλος.

Αναλυτική κριτική

Ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα του Σουηδού κινηματογραφιστή και θεατρικού σκηνοθέτη ανεβαίνει σε μια προσεγμένη και καλοπαιγμένη παράσταση, που επικυρώνει τη διαχρονική δημοφιλία του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική