Οδηγός Θεάτρου

Φίλτρα οδηγού Θεάτρου

Παραστάσεις
Φεστιβάλ - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

Αθηναίων Πολιτεία 

Σκηνική Σύνθεση
Ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Μέχρι 24/9

Ολυμπιείον

Από 25/9 Μέχρι 25/9
Αθηναίων Πολιτεία

Phrasis 

Performance
Η σχέση λόγου, σώματος και χώρου βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου έργου της χορογράφου που είναι εμπνευσμένο από παροιμίες, ρητά, ποιητικά μοτίβα, καθώς και εικαστικά έργα, γλυπτά και ζωγραφικές αναπαραστάσεις διαφορετικών εποχών.

Ολυμπιείον

Από 20/9 Μέχρι 20/9
Phrasis

Σπουδαία ερείπια 

Σκηνική Σύνθεση
Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος.

Ολυμπιείον

Από 26/9 Μέχρι 26/9
Σπουδαία ερείπια

Χορευτικά σόλι 

Χορός
Η ΕΛΣ παρουσιάζει μια σειρά από χορευτικά σόλο (διάρκειας 10 λεπτών) με την υπογραφή διακεκριμένων χορογράφων, τα οποία αποτελούν μια συνομιλία μεταξύ κίνησης και ακινησίας. Στις 19/9 & 20/9 παρουσιάζονται και τα 8 σόλο: Ο Γ. Νικολαΐδης χορογραφεί την Μ. Κώστογλου (19/9) και την Ελ. Στάμου (20/9). Ο Θ. Σολωμός χορογραφεί τον Γ. Γκάντσιο. Η Ιωάν. Πορτόλου χορογραφεί τους Φ. Διαμαντόπουλο, Ρ. Τσαντούρη. Ο Έλ. Ντιμρότσι χορεύει σε δική του χορογραφία. Ο Αγ. Αγαπιάδης χορογραφεί τον Στ. Κατωπόδη. Ο Χρ. Παπαδόπουλος χορογραφεί τον Γ. Κοτσιφάκη. Η Έλ. Κέκκου χορεύει σε δική της χορογραφία. Ο Κ. Ρήγος χορογραφεί τον Β. Μπίκο.

Μουσείο Ακρόπολης

Από 19/9 Μέχρι 20/9
Χορευτικά σόλι