Πρώτες φωτογραφίες από το "Αράφ" του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Αποθήκη

Ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί το νέο ελληνικό έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τον άνθρωπο, μιλώντας παράλληλα για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Αράφ Ελίνα Γιουνανλή©

Οι Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης και Φώτης Λαζάρου πρωταγωνιστούν στο "Αράφ" του Γιάννη Τσίρου. Στην τρίτη του συνεργασία με τον δραματουργό που μέσα από τον οξυδερκή, ποιητικό και ταυτόχρονα βιωματικό λόγο του προσεγγίζει με γλαφυρότητα τα στερεότυπα, τις αδυναμίες της ανθρώπινης υπόστασης και την έλλειψη επικοινωνίας που χαρακτηρίζει την εποχή μας, ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης έρχεται αντιμέτωπος με ακόμη ένα κείμενο-πρόκληση. Η αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο στο μικροσκόπιο, μιλώντας την ίδια στιγμή για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Αποθήκη και μας μεταφέρει σε ένα νησί. Ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της. 

Αράφ
Ελίνα Γιουνανλή©

Για το έργο

Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους. Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.

Αράφ
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο Γιώργος Παλούμπης για το έργο

Διαβάστε Επίσης

"Η τρίτη μου συνεργασία με τον Γιάννη Τσίρο ("Αόρατη Όλγα”, "Αξύριστα πηγούνια”) με φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με ένα κείμενο-πρόκληση μέσα από το οποίο η παράσταση καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό - εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ - και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό έως και φιλοσοφικό. Το φάσμα των ανθρώπινων νοοτροπιών, θέσεων, πράξεων και αποφάσεων ανοίγεται στο "Αράφ", έχοντας από τη μία την ιδιοτέλεια και τη σκληρότητα των χαρακτήρων και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητα τους. Ένα ακόμα έργο "μικρόκοσμου", μια αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο "στο μικροσκόπιο" αλλά τελικά μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή".

Αράφ
Ελίνα Γιουνανλή©

Η Νατάσσα Παπαστεργίου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Κώστας Νικολόπουλος την πρωτότυπη μουσική και ο Βασίλης Κλωτσοτήρας τους φωτισμούς.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αράφ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στο νέο θεατρικό του Γιάννη Τσίρου μεταφερόμαστε σε ένα νησί όπου ένας ξενοδόχος, ένας κηπουρός και μία κτηνίατρος, στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της. Πρόκειται για μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με ανθρώπους (ή σκύλους) που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει. Η παράσταση επικοινωνεί με τον θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό -εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ- και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό έως και φιλοσοφικό, με τους χαρακτήρες να επιδεικνύουν τόσο σκληρότητα όσο και ενσυναίσθηση.

Αποθήκη

Σαρρή 40

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.