Η "Δεσποινίς Μαργαρίτα" με την Κατερίνα Μαραγκού για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Άλμα

Μια παράσταση που ήρθε για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαργαρίτης.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Με το εμβληματικό έργο "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάιντε ήρθε φέτος αντιμέτωπη η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη σε μια παράσταση που συνεχίζεται έως και τις 28 Μαρτίου.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Στον μονόλογο, που παίχτηκε πρώτη φορά το 1975 με την Έλλη Λαμπέτη και έκτοτε έχει γνωρίσει αλλεπάλληλα ανεβάσματα στη σκηνή, η Κατερίνα Μαραγκού ακροβατεί υποκριτικά ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Ο Ρομπέρτο Ατάιντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία, επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή  μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Ο φίλος Ιονάθαν" γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, έγραψε το θεατρικό "Δεσποινίς Μαργαρίτα" που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο "Μολιέρ".

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δεσποινίς Μαργαρίτα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Το εμβληματικό έργο-σχόλιο για την εξουσία ανεβαίνει σε μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στον ποιητικό ρεαλισμό και τον επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας με χιούμορ το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber