Δέκα πράγματα που μάθαμε για τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο

Μετρημένος και στακάτος ο ηθοποιός και συγγραφέας ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος μας συστήνεται.

Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Πού σε ξέρω;
Κάνω θέατρο και κινηματογράφο εδώ και αρκετά πολλά χρόνια και ζω περίπου τα διπλάσια, οπότε λογικά ή από κάποια παράσταση ή από κάποια ταινία ή από κάποιο μπαρ.

Πού αλλού σε βρίσκω;
Εδώ και αρκετά πολλά χρόνια, τις ώρες που δεν έχω πρόβες, παραστάσεις και γυρίσματα, μου αρέσει να τις περνάω με τους αγαπημένους μου στο "Αστάρι" στο Μεταξουργείο.

Πες μου κάτι για το θέατρο...
Η πιο όμορφη συνάντηση που είχα στη ζωή μου.

Η παράσταση που σε έχει συγκινήσει περισσότερο.
Δεν έχω δει πολλές παραστάσεις... Θυμάμαι όμως έναν μονόλογο που είχα δει στην Κύπρο, το "Bitch Boxer", όπου παρά την έλλειψη σκηνικών, φωτισμού και γενικού περιτυλίγματος, η πίστη της ηθοποιού Ειρήνης Ανδρέου και η ανάγκη της να μας πει την ιστορία, με συγκίνησε απίστευτα και μου θύμισε τον μόνο λόγο για τον οποίο αξίζει να κάνουμε θέατρο.

Το μικρόβιο της συγγραφής μπήκε...
Για να πω ιστορίες.

Η μεγαλύτερη αγωνία για το έργο σου "Κωλόκαιρος".
Η μεγαλύτερη αγωνία, είναι η αγωνία της πρώτης παράστασης, στις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο "Τζένη Καρέζη". Όταν θα περάσει αυτό, θα είναι η αγωνία της επόμενης και η αγωνία του να συμβεί κάτι στους ανθρώπους που θα βρεθούμε στο θέατρο.

Αποκάλυψε μου την  αγαπημένη σου σκηνή στην παράσταση.
Η στιγμή που οι χαρακτήρες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.

Η σύγχρονη κοινωνία σε τρομάζει…
Δεν έχει καταφέρει ακόμα να με τρομάξει. Ανησυχώ όμως αρκετά για την εξέλιξή της.

Πες μου τον μεγαλύτερο εχθρό της τέχνης.
Είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουν πετάξει την τέχνη στην τύχη της. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς η τέχνη είναι τυχερή, γιατί ο μεγαλύτερος της υποστηρικτής είναι οι άνθρωποί της. Και δε μασάμε.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι αυτό θα ήταν…
Το Υπουργείο Πολιτισμού. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κωλόκαιρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Μια βροχερή ημέρα στο νυχτερινό κέντρο «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα, ο Σοφοκλής, πρώην ιδιοκτήτης του μαγαζιού, επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια αδικαιολόγητης απουσίας και λίγες ώρες πριν από την κηδεία της μητέρας του, ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Η απρόσμενη αυτή εμφάνιση προκαλεί αναστάτωση στους κοντινούς του ανθρώπους. Καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν αποκαλύπτονται και φανερώνουν τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες του έργου, φέρνοντάς τους ενώπιον των ευθυνών και των φαντασμάτων τους. Ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αυτό το ρεαλιστικό έργο διερευνά τον κόσμο της νύχτας, έχοντας σασπένς, χιούμορ, άγριες συγκρούσεις και σκληρή γλώσσα.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.