Το μήνυμα του Τζον Μάλκοβιτς στο ελληνικό κοινό λίγο πριν έρθει στο Ηρώδειο

Με την "σαρκαστικά απολαυστική" παράσταση “The Music Critic”, σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, έρχεται στην Αθήνα ο κορυφαίος ηθοποιός.

The Music Critic JuliaWesely©

Λίγο πριν επισκεφθεί την Αθήνα για να πρωταγωνιστήσει στην "σαρκαστικά απολαυστική" παράσταση "The Music Critic”, σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, ο Τζον Μάλκοβιτς χαιρετά με ένα βίντεο το ελληνικό κοινό, το οποίο του επιφυλάσσει θερμότατη υποδοχή στο Ηρώδειο. Ο κορυφαίος ηθοποιός αναλαμβάνει θα ανέβει στη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης στις 6 Οκτωβρίου στο ρόλο ενός κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή: Ο Σούμαν "απλώς φαντάζεται τον εαυτό του συνθέτη", ενώ ο Μπραμς είναι "ένας μπάσταρδος χωρίς κανένα μουσικό χάρισμα" και ο Ντεμπισί είναι "έτσι απλά, άσχημος".

Οι χειρότερες και ίσως οι πιο απροσδόκητες μουσικές κριτικές που έχουν γραφτεί από τους διασημότερους κριτικούς του κόσμου μέσα στους αιώνες για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής συνθέτουν το υλικό της παράστασης. Στο ίδιο "ειρωνικό” πνεύμα ο Τζον Μάλκοβιτς θα κληθεί να αντιμετωπίσει το "Βασανιστήριο του Μάλκοβιτς" στο τέλος της βραδιάς, μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο. Το θέαμα θα είναι σίγουρα απολαυστικό.

The Music Critic
JuliaWesely©

Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα έργων των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπραμς, Σούμαν, Ντεμπισί, Προκόφιεφ, Ιζάϊε, Καντσέλι, Πιατσόλα, καθώς και του  Αλεξέι Ιγκούντεσμαν. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συμμετέχει θα δούμε μεταξύ άλλων και τον διάσημο πιανίστα Hyung-ki Joo.

The Music Critic
JuliaWesely©

Η σημαντική αυτή μετάκληση αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συνέχεια των σπουδαίων μετακλήσεων που πραγματοποιεί από το εξωτερικό (Μόνικα Μπελούτσι, Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις, Ηρώδειο 2021 κ.ά.) και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων.

Η παράσταση της 5ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Προπώληση μέσω ticketservices.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.