Το "Δείπνο με φίλους" σε νέες ημερομηνίες

Η σπιντάτη κωμωδία για τις σχέσεις και το γάμο που βραβεύθηκε με Πούλιτζερ, περιοδεύει στην Αττική.

Δείπνο με φίλους

Οι Σταύρος Νικολαΐδης, Ιωάννα Πηλιχού, Φιλίτσα Καλογεράκου και Μάνος Αντωνίου πρωταγωνιστούν στην βραβευμένη κωμωδία του Ντόναλντ Μάργκιουλις που μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις και το γάμο ποντάροντας στο γέλιο, το χιούμορ, τη συγκίνηση και τις ανατροπές.

Δείπνο με φίλους

Σίγουρα, βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο το διαχρονικό θέμα για το βραβείο Πούλιτζερ -μεταξύ άλλων- που κατέκτησε το έργο το 2000 ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία σχέσεων, αλλά και η γραφή του Μάργκιουλις που μεταφέρει με τρυφερό και δωρικό τρόπο τη ρουτίνα του έγγαμου βίου και τον χωρισμό με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα δύο παντρεμένα επί 20ετία ζευγάρια. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας "ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο".

Δείπνο με φίλους

Η σπιντάτη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου παρουσιάζεται στις 24 (Παπάγου) και 26 Ιουλίου (Ρεματιά) με ελεύθερη είσοδο που προσφέρονται από την Περιφέρεια. Θα ακολουθήσουν περισσότερες ημερομηνίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δείπνο με φίλους

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο πρωταγωνιστούν δύο παντρεμένα ζευγάρια, που 20 χρόνια μετά έρχονται αντιμέτωπα με τη ρουτίνα και το χωρισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2023

Η Λάρισα επιμένει πολιτιστικά

Βρεθήκαμε για μία ημέρα στη Λάρισα με αφορμή την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου "Ο επιθεωρητής" και αναμεταδίδουμε.

"Σουέλ": Σύγχρονη τραγικωμωδία για τα παιχνίδια της μοίρας

Μια μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς...

Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

"Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story": Θεατρικός ιμπρεσιονισμός στη σκηνή του Άβατον

Το "Ζακ / Zackie Oh! A Queen Story", έργο εμπνευσμένο από τον νεαρό LGBTQI+ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον.

"Άκρως συμπαντικό": Συνεχίζεται με επιτυχία η μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς

Η Μπέσσυ Μάλφα, ο Κώστας Καζανάς, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Τζούλι Τσόλκα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής συναντιούνται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για κάτι… Άκρως Συμπαντικό!

"Τελικά η ψυχή από τι υλικό είναι φτιαγμένη;" Το "Εύθραυστον" απαντά

Η ηρωίδα του "Εύθραυστον" απευθύνεται στη Φρίντα Κάλο με την οποία ταυτίζεται, ζητώντας τη βοήθειά της.