"Λευκές νύχτες" ανατέλλουν στο θέατρο Μικρό Άνεσις

Λευκές νύχτες

Έχουμε ανάγκη από έργα που δεν επιβάλλονται, αλλά είναι πιο κοντά στον άνθρωπο. Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι είναι ένας ιδιαίτερα βαθυστόχαστος συγγραφέας και έγραψε μερικά από τα πλέον φιλοσοφικά έργα που διαθέτει η παγκόσμια λογοτεχνία. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στο τεράστιο έργο του καταλαμβάνουν οι "Λευκές νύχτες", μια νουβέλα που τη χαρακτηρίζει η ευαισθησία και η εκφραστικότητα. Με φόντο την τυχαία συνάντηση δύο μοναχικών ανθρώπων αναλύει την περίπλοκη ανθρώπινη ψυχή και την ανάγκη της για κατανόηση.

Λευκές νύχτες

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης γοητευμένος από την ποιητικότητα του κειμένου σκηνοθετεί τις "Λευκές νύχτες" και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Στο ρόλο του Ονειροπόλου παρατηρεί τον κόσμο με μια γλυκιά μελαγχολία αλλά δε μιλά ποτέ σε κανέναν μέχρι που βλέπει την όμορφη Νάστιενκα που κλαίει. Ξεκινά να συζητά μαζί της, ανοίγει την καρδιά του και "τολμά" να ερωτευτεί. Εκείνη μέσα σε τέσσερις νύχτες και μέσα από τη γνωριμία της με τον Ονειροπόλο ενηλικιώνεται και από αθώο ερωτευμένο κορίτσι γίνεται μια γυναίκα που σχεδόν δε λογαριάζει τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. "Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε - συμβαίνει σπάνια –και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας" σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. "Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: "Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;".
Οι "Λευκές νύχτες" θα κάνουν πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου στο Μικρό Άνεσις σε μουσική του Στάμου Σέμση, σκηνικά – σχεδιασμό φωτισμών από τη Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη και κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη.

Περισσότερες πληροφορίες

Λευκές νύχτες

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός νέος, που ζει παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, αφήνεται μόνο για τέσσερις νύχτες να ζήσει τον έρωτα, τις πιο πραγματικές στιγμές της ζωής του.

Μικρό Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.