"Λευκές νύχτες" ανατέλλουν στο θέατρο Μικρό Άνεσις

Λευκές νύχτες

Έχουμε ανάγκη από έργα που δεν επιβάλλονται, αλλά είναι πιο κοντά στον άνθρωπο. Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι είναι ένας ιδιαίτερα βαθυστόχαστος συγγραφέας και έγραψε μερικά από τα πλέον φιλοσοφικά έργα που διαθέτει η παγκόσμια λογοτεχνία. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στο τεράστιο έργο του καταλαμβάνουν οι "Λευκές νύχτες", μια νουβέλα που τη χαρακτηρίζει η ευαισθησία και η εκφραστικότητα. Με φόντο την τυχαία συνάντηση δύο μοναχικών ανθρώπων αναλύει την περίπλοκη ανθρώπινη ψυχή και την ανάγκη της για κατανόηση.

Λευκές νύχτες

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης γοητευμένος από την ποιητικότητα του κειμένου σκηνοθετεί τις "Λευκές νύχτες" και πρωταγωνιστεί μαζί με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Στο ρόλο του Ονειροπόλου παρατηρεί τον κόσμο με μια γλυκιά μελαγχολία αλλά δε μιλά ποτέ σε κανέναν μέχρι που βλέπει την όμορφη Νάστιενκα που κλαίει. Ξεκινά να συζητά μαζί της, ανοίγει την καρδιά του και "τολμά" να ερωτευτεί. Εκείνη μέσα σε τέσσερις νύχτες και μέσα από τη γνωριμία της με τον Ονειροπόλο ενηλικιώνεται και από αθώο ερωτευμένο κορίτσι γίνεται μια γυναίκα που σχεδόν δε λογαριάζει τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. "Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε - συμβαίνει σπάνια –και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας" σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης. "Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: "Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας: είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;".
Οι "Λευκές νύχτες" θα κάνουν πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου στο Μικρό Άνεσις σε μουσική του Στάμου Σέμση, σκηνικά – σχεδιασμό φωτισμών από τη Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη και κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη.

Περισσότερες πληροφορίες

Λευκές νύχτες

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός νέος, που ζει παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, αφήνεται μόνο για τέσσερις νύχτες να ζήσει τον έρωτα, τις πιο πραγματικές στιγμές της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νέες φωτογραφίες από τον "Ίωνα" που κλείνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2026

Μαζί με το τέλος του Αυγούστου αποχαιρετάμε και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026 με την τραγωδία "Ίων" του Ευριπίδη που υπογράφει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θωμάς Μοσχόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/08/2026

Ώρα για... επανάληψη στο "Σεμινάριο βλακείας"

Ο Κωνσταντίνος Μπάζας παραδίδει, για 2η χρονοά, ένα θεατρικό "Σεμινάριο βλακείας" σε κείμενο του μοναδικού Σάκη Σερέφα.

5 χρόνια στο Θέατρο Μπέλλος οι ιστορίες συνεχίζουν να μας ενώνουν

Στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Μπέλλος για τη νέα σεζόν 2026-27 το ελληνικό έργο έχει τον πρώτο λόγο με την υπογραφή των The Young Quill και μια σειρά από δυνατές συνεργασίες με νεότερους και καταξιωμένους δημιουργούς.

Χοροθεατρικός "Οιδίποδας Τύραννος"

Η Ομάδα "Μεταμορφώσεις" του Τάκη Λουκάτου παρουσιάζει τον "Οιδίποδα Τύραννο", συνδέοντας το δράμα, τον χορό και τη μουσική σε μια σύγχρονη πρόταση.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο "Σκοτάδι": Το αυστηρό πρωτόκολλο για τη βιωματική παράσταση

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Σκοτάδι" στο Θέατρο Αργώ, μια βιωματική παράσταση στο απόλυτο σκότος με αυστηρούς κανόνες εισόδου, που επαναπροσδιορίζει τα όρια της θέασης. Μάθετε περισσότερα.

Αποκλειστικό: Το "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" επιστρέφει για 4η σεζόν

Ολοκληρώνοντας τη σύνθεση της ομάδας για τη νέα σεζόν, η παράσταση "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" υποδέχεται τον ταλαντούχο ηθοποιό Πλάτωνα Γιώργο Περλέρο, εμπλουτίζοντας τη δυναμική ερμηνευτική προσέγγιση σε αυτό το δυστοπικό θεατρικό ταξίδι, που θα συνεχίσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

"Καλύτερα να σου βγει το μάτι" στο θέατρο λένε στο Studio Μαυρομιχάλη

Μετά από μια ξέφρενη νύχτα τα πάντα ανατρέπονται στο σύγχρονο ελληνικό έργο που παρουσιάζει τον Οκτώβριο η ομάδα loopes στο Studio Μαυρομιχάλη.