Aνέστης Αζάς

Τρεις άντρες από τη Γαλλία φτάνουν στη Τζαμάικα με την αποστολή να δώσουν εκεί μια συνέχεια της Γαλλικής Επανάστασης, σύντομα όμως παραιτούνται. Ο νεαρός σκηνοθέτης διερευνά την έννοια της επανάστασης μέσα από τις μεταλλάξεις της ελληνικής κοινωνίας.

Aνέστης Αζάς

Τρεις άντρες από τη Γαλλία φτάνουν στη Τζαμάικα με την αποστολή να δώσουν εκεί μια συνέχεια της Γαλλικής Επανάστασης, σύντομα όμως παραιτούνται. Ο νεαρός σκηνοθέτης διερευνά την έννοια της επανάστασης μέσα από τις μεταλλάξεις της ελληνικής κοινωνίας.

Aνέστης Αζάς - εικόνα 1

Αγγίζοντας το θέατρο με ήρεμο πάθος και ουσιαστική ερευνητική ματιά, πέρα από εντυπωσιασμούς, ο χαμηλών τόνων 33χρονος Ανέστης Αζάς είναι μία από τις περιπτώσεις νέων σκηνοθετών που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Με σπουδές στο Βερολίνο, έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη στη βερολινέζικη Volskbuhne, ενώ στο ελληνικό κοινό συστήθηκε με έναν ευρηματικά σκηνοθετημένο «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας» του Δημήτριου Κορομηλά (Θέατρο Επί Κολωνώ το 2006 και Φεστιβάλ Αθηνών το 2007), στη συνέχεια με το «Sugar Babes», μια μουσικοθεατρική παράσταση από τις Σέρρες και το εκεί ΔΗΠΕΘΕ (2009), όπως και με το «Sabine X» του Μανώλη Τσίπου (Εθνικό Θέατρο, 2009). Πρόσφατα είδα στο «Bios» και τη σκηνοθετική του πρόταση στο έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές «Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» (πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Χώρα, 2010). Πρόκειται για μια λιτών γραμμών παράσταση, γεμάτη έξυπνους συμβολισμούς, με τολμηρή σκηνοθεσία, εκφραστική καθαρότητα κι εξαιρετικές ερμηνείες από τους Στάθη Κόκκορη και Άρη Τσαμπαλίκα. Την επόμενη σκηνοθετική δουλειά του, την άπαιχτη στην Ελλάδα «Αποστολή (Ανάμνηση από μιαν επανάσταση)» του Χάινερ Μύλλερ, με τη θεατρική του ομάδα Προτζέκτορ, θα δούμε από σήμερα Πέμπτη 3/3 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για ένα ποιητικό κείμενο γύρω από την πίστη, τη φιλία, τον έρωτα, την προδοσία, την ιδεολογία και την εξουσία, στο οποίο ο σκηνοθέτης επιχειρεί να διερευνήσει την έννοια της επανάστασης μέσα από τις μεταλλάξεις της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Notis Η επιστροφή" το καλοκαίρι στο Δελφινάριο

Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του Μάρκου Σεφερλή κάνει πρεμιέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2025

"Μέσα στο μυαλό σου": Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση του Dr. Γιώργου Λάγιου

Με χιούμορ και βάθος, η παράσταση "Μέσα στο μυαλό σου" μετατρέπει τα ανοιχτά θέατρα της χώρας σε έναν πρωτότυπο τόπο εσωτερικής περιήγησης-μέσα από διαδραστικές, βιωματικές στιγμές.

"Thrice": Στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το νέο έργο του περιζήτητου Damien Jalet

Ο διεθνούς φήμης χορογράφος, που επαναπροσδιορίζει το χορό με την διακαλλιτεχνική του προσέγγιση, έρχεται στην Καλαμάτα τον Ιούλιο με τη νέα του δουλειά.

Η "Ζιζέλ" με 120 χορευτές στο Ηρώδειο

H προπώληση ξεκίνησε για τη "Ζιζέλ" του Αντόλφ Αντάμ που παρουσιάζει η Ορχήστρα και το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε μια μεγαλειώδη παραγωγή στη σκιά της Ακρόπολης.

"Στη γη των κρίνων": Μια περιπατητική παράσταση στη Βόρεια Εύβοια από το "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός"

Η παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτύπωμα του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Λυρικής και είναι σε σκηνοθεσία Άννας Τζάκου και κείμενα Μάριου Χατζηπροκοπίου.

Κυκλάδες: Ένα πολυφωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ σε περιμένει στο Πάρκο Πάρου

Ένας φεστιβαλικός θεσμός για τους μήνες του καλοκαιριού, ξεκινά στο νησί των Κυκλάδων με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, δημιουργικών ομάδων και πολιτιστικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

9 πράγματα που δεν ξέρατε για την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει με την "Ηλέκτρα" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και εμείς σας παρουσιάζουμε 9 πράγματα που δεν ξέρατε για την εκδικήτρια ηρωίδα του αρχαίου δράματος.