Βόλτα σε 10 καφέ αθηναϊκών μουσείων

Τι κι αν το καλοκαίρι τελείωσε; Μπορούμε ακόμη να γίνουμε τουρίστες, αυτή τη φορά στην πόλη μας και να ανακαλύψουμε τα μουσεία της και τα περίφημα καφέ τους.

εξωφυλλο.jpg

Αν κάτι δεν λείπει από την πολύβουη Αθήνα, αυτό είναι οι αμέτρητες επιλογές που σου δίνει, για να διαλέξεις πού θα κάνεις τη βόλτα σου. Μέσα σε αυτές είναι και τα περίφημα μουσεία της. Ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο, σου δίνουν τη δυνατότητα να χαθείς για λίγο στην ιστορία, να βουτήξεις στην τέχνη ή να ξεχυθείς στη φύση, αλλά και να συνδυάσεις την περιπλάνησή σου με ένα καφέ ή ένα γεύμα στα εστιατόριά τους. 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ.JPG

Το ανάλαφρο στέγαστρο-γλυπτό του αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη, ο μινιμαλιστικός τρόπος διακόσμησης και ο παιχνιδιάρικος καθρέφτης, που καλύπτεται από φυτά και σε κάνει να νομίζεις ότι ο χώρος διπλασιάζεται, προσκαλεί τους επισκέπτες- εκτός από τη βόλτα τους στην κυκλαδίτικη ιστορία - να απολαύσουν όχι μόνο τον καφέ τους, αλλά και να γευτούν μερικές από τις επιλογές που τους προσφέρει η κουζίνα. 

Στο ανανεωμένο μενού θα βρεις σάντουιτς, πίτες με ζυμωτό φύλλο, ελαφριά γεύματα αλλά και πιο χορταστικά πιάτα: από ψάρι ημέρας με χόρτα μέχρι χειροποίητες ραβιόλες με σάλτσα ψητής πιπεριάς και σκοτύρι Ίου, καθώς και ποικιλία κρασιών, που θα συνοδεύσουν το γεύμα σου.

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 21 0722 8321

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

ισλαμικηε.JPG

Αν δεν έχεις ταξιδέψει στις χώρες της Ανατολής θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις μέσα από την ισλαμική συλλογή του Μπενάκη. Μετά την περιήγησή σου ανάμεσα σε εντυπωσιακά εκθέματα της ισλαμικής περιόδου, από την πρώιμη ισλαμική ως την οθωμανική εποχή και από χώρες όπως την Ινδία και την Αραβία, τη Σικελία και την Ισπανία, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης σε καλεί να ανέβεις στην ταράτσα του. Εκεί βρίσκεται ένα μικρό καφέ, με μια απρόσμενη διακόσμηση για την οποία τίποτα δε σε προϊδεάζει.

Πέρα από τη θέα του αρχαιολογικού τοπίου της Αθήνας με αποκορύφωμα τον Παρθενώνα, αξιοσημείωτο είναι και το έργο της Αγγλίδας εικαστικού Navine G. Khan-Dossos, "Imagine a Palm Tree". Πρόκειται για μια τοιχογραφία με πηγή έμπνευσης τα φοινικόδεντρα που κάποτε κοσμούσαν τους δρόμους της Αθήνας, τα οποία η καλλιτέχνις συνδύασε εικαστικά με παραδοσιακά και σύγχρονα σύμβολα.

Το μενού δεν προσφέρει πολλά πέρα από καφέ, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, σουμάδα, βανίλια υποβρύχιο, γλυκά του κουταλιού και απλά σάντουιτς, αλλά το περιβάλλον θα σε κερδίσει.

Αγ. Ασωμάτων 22 &, Διπύλου 12, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0325 1311

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Ακρόπολης 

ακροπολη.JPG

Αναμφίβολα το Μουσείο Ακρόπολης έχει να προσφέρει πολλά και καθημερινά δέχεται χιλιάδες ανθρώπους από όλον τον κόσμο, που έρχονται να θαυμάσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και να ταξιδέψουν για λίγο πίσω στο χρόνο. Πώς όμως θα νιώσεις τη μαγεία της αρχαίας Αθήνας στο έπακρον; Με μια στάση στο κοντινότερο μπαλκόνι της Ακρόπολης. 

Το καφέ-εστιατόριο του μουσείου βρίσκεται κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη και προσφέρει ένα επιβλητικό θέαμα. Η τοποθεσία του σου δίνει την ευκαιρία να θαυμάσεις και άλλους λόφους της Αθήνας, ενώ δοκιμάζεις τα δημιουργικά ελληνικά πιάτα που ανανεώνονται εποχιακά.

Το εστιατόριο σερβίρει ελληνικό παραδοσιακό πρωινό, καθημερινά έως τις 12 το μεσημέρι, και κάθε Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας έμφαση στα ελληνικά προϊόντα.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0900 0900

Διαβάστε Επίσης

Ίδρυμα Θεοχαράκη 

ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ.JPG

Στον 1ο όροφο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη λειτουργεί το Café Merlin, σχεδιασμένο με λεπτή και φιλόξενη πολυτέλεια, συνδυάζοντας το μοντέρνο και το κλασικό. Το Café Merlin προεκτείνει ευχάριστα την εμπειρία του κοινού που επισκέπτεται το Ίδρυμα για να δει μια έκθεση, όπως το διαδραστικό πρότζεκτ της Χρυσάνθης Κουμιανάκη ή το νέο ζωγραφικό εγχείρημα από τον ιδρυτή Βασίλη Θεοχαράκη, να απολαύσει μια συναυλία ή να παρακολουθήσει τις διάφορες προγραμματισμένες διαλέξεις του ιδρύματος.

Παράλληλα, το καφέ είναι σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης των Αθηνών. Ο φωτεινός και ήσυχος χώρος με θέα στον Εθνικό Κήπο, τα ευφάνταστα εδέσματα που παρασκευάζονται με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και το διακριτικό και φιλικό σέρβις το καθιστούν ιδανική επιλογή για ένα εύγευστο και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, ένα ποτό μετά την δουλειά ή απλά έναν καφέ σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0361 1206

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

φυσικης ιστοριας.jpg

Από την ίδρυσή του, το 1964, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας διαμόρφωσε μια νέα παιδεία καθολικής αξίας για επανένταξη του ανθρώπου στις λειτουργίες και την οικονομία της Φύσης. Το καφέ του, "αντιλαμβανόμενο" τα όσα παρουσιάζει το μουσείο, φτιάχτηκε έτσι ώστε να φαντάζει συνέχεια του. 

Ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές, λεβάντες και άλλα ελληνικά αρωματικά φυτά, δίπλα στη λίμνη, θα συνδεθείς με τη φύση μέσα από τα πιάτα εμπνευσμένα από αυτή, που είναι κατάλληλα για κάθε ώρα της ημέρας. 

Λεβίδου 13, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 21 0801 5870

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

αρχαιολογικό.jpg

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, απαριθμεί περισσότερα από 11.000 εκθέματα, τα οποία προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Το μουσείο όμως δεν μένει μέχρι εκεί: Ο κήπος του είναι μια απόδραση από τη φασαριόζικη Πατησίων και τα ζωηρά Εξάρχεια και ενδείκνυται για έναν χαλαρό καφέ και ίσως μερικά σνακ, συνδυαστικά με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μια ηλιόλουστη μέρα.

28ης Ὀκτωβρίου 44, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 3214 4800

Διαβάστε Επίσης

Νομισματικό Μουσείο 

νομισματικό.jpg

Το Μέγαρο Σλήμαν, που στεγάζει το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, διαθέτει εκτός από τα εκθέματά του, αναψυκτήριο που αποτελεί μια πράσινη όαση στο αστικό τοπίο της πόλης. Το αναψυκτήριο λειτουργεί στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, ένα φυσικό με πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας, ενώ κοσμείται ταυτόχρονα με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Οι επισκέπτες του Μουσείου αλλά και όσοι συχνάζουν στην περιοχή μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ ή ελαφρύ γεύμα σε ένα ήρεμο και δροσερό περιβάλλον. 

Ελ. Βενιζέλου 12, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0363 2057

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

συγχρονης εχνης γουλανδρη.jpg

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή είναι ένα μουσείο που στεγάζει την εκτενέστερη ιδιωτική συλλογή έργων μοντέρνας τέχνης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του Ιδρύματος Γουλανδρή "κρύβεται" ένας ανοιχτός αστικός κήπος. Ο αίθριος χώρος του "B&E Goulandris Café-Restaurant" αποτελεί μία όαση δροσιάς στην καρδιά της πόλης. 

Το μενού προσφέρει μία πρωτότυπη γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με ένα δημιουργικό twist. Το σύγχρονο και διακριτικό design, η αυθεντική αστική αύρα και η βλάστηση που αγκαλιάζει περιμετρικά τον αίθριο χώρο του, καθιστούν το καφέ έναν τόπο συνάντησης για όλη τη διάρκεια της ημέρας: καφέ, πρωινό, μεσημεριανό ή απογευματινό γεύμα, δημιουργικά meetings, επαγγελματικά γεύματα αλλά και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0725 2895

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

μπενακη ελληνικου πολιτισμου.jpg

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας κοντά στον Εθνικό Κήπο και τη Βουλή των Ελλήνων. Το κτήριο προσφέρθηκε στο έθνος για τη δημιουργία του μουσείου που θα φιλοξενούσε τις συλλογές του Αντώνη Μπενάκη από τον ίδιο και τις τρεις αδελφές του, Αλεξάνδρα, Πηνελόπη και Αργίνη. Μετά την πιο πρόσφατη ανάπλασή του (1989–2000) στεγάζει μια μοναδική διαχρονική έκθεση για την πορεία του ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα.

Διαβάστε Επίσης

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". Στο μενού, θα βρείτε μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους τακτικούς θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

Κουμπάρη 1, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 21 0367 1000

Διαβάστε Επίσης

Ολυμπιακό Μουσείο

ολυμπιακο.jpg

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία χρονολογική αφήγηση, κατά την οποία αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι σταθμοί του Ολυμπιακού Ιδεώδους: η Γέννηση (Αρχαία Ολυμπία), η Αναβίωση (Αθήνα 1896) και η Επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα (Αθήνα 2004).

Στους επιμέρους χώρους του Μουσείου στεγάζεται ένα νέο σημείο συνάντησης, το καφέ - εστιατόριο "1896", με ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας με θέα το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών "Σπύρος Λούης" (Ο.Α.Κ.Α.).

Λεωφ. Κηφισίας 37a, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 21 0688 5560

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.