Marianne Faithfull: No Exit

Μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της το λένε καθαρά αυτό...

Marianne Faithfull: No Exit

Μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της το λένε καθαρά αυτό...

Marianne Faithfull: No Exit - εικόνα 1

50 χρόνια στη μουσική, στους δίσκους, στην καλλιτεχνική ζωή κ.λπ. συμπλήρωσε το 2014 η Marianne Faithfull και αυτό σηματοδοτεί τόσο το “Give My Love to London” εκείνης της χρονιάς όσο και αυτό το live άλμπουμ που αποτελείται από ξεχωριστές στιγμές της “No Exit Tour” εκείνης της χρονιάς. Εξαιρετικός δίσκος το “Give My Love…”, με κομμάτια δικά της, του Roger Waters, του Nick Cave, των Everly Brothers, του Leonard Cohen και του Hoagy Carmichael, αποτύπωνε εναργώς τις πολλαπλές όψεις της ζωής της Marianne αλλά, κυρίως, τις καλλιτεχνικές πτυχές του δράματός της. Έτσι, το live “No Exit” δίνει μια περεταίρω – on stage – αποτύπωση αυτού, εντάσσοντας κλασικές της στιγμές (“As Tears Go By”, “Sister Morphine”, “The Ballad of Lucy Jordan”) αλλά δίνοντας το πραγματικό βάρος στα κομμάτια του “Give My Love to London”. Έτσι, δεν έχουμε ένα κυριολεκτικό live best of της πορείας της αλλά αυτού που είναι, αυτή τη στιγμή, καλλιτεχνικά η Marianne Faithfull: μια από τις πιο εξαίσιες και συγκλονιστικές story-tellers της rock σκηνής – και τα live της, σαν στοιχεία της μνήμης μας ή σαν καταγραμμένα ντοκουμέντα το λένε καθαρά αυτό.

Marianne Faithfull: No Exit - εικόνα 2

Το “No Exit” κυκλοφορεί σε ποικίλες μορφές: LP, CD, digital downloading, CD+BlueRay, CD+DVD. Το οπτικό μέρος είναι η καταγραφή της συναυλίας της στο Bela Bartok National Concert Hall της Βουδαπέστης και διαρκεί μιάμιση ώρα – είναι, δηλαδή, το βασικό format της υπόθεσης για όσους θέλουν το πλήρες mood. Η Marianne, με πρόσφατο το ατύχημα [κάταγμα ισχίου και ίσως όχι τόσο πετυχημένη ορθοπεδική εγχείρηση αποκατάστασης κατά τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Ρόδο εκείνη της χρονιά (2014)], που έρχεται να προστεθεί στις – πολύ πιο σοβαρές – επιπλοκές της υγείας της, μπαίνει στη σκηνή κρατώντας μπαστούνι και τραγουδάει αρκετό διάστημα καθιστή, όμως η υψηλή εκφραστική καλλιτεχνική ωριμότητα που την διακρίνει εδώ και τρεις δεκαετίες (τουλάχιστον) είναι εκεί – όπως και η ομορφιά, που όταν υπάρχει δεν χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Το “No Exit” δεν έχει – και δεν θα μπορούσε να έχει – το impact του “Blazing Away” του 1990 (στο ακουστικό όσο και οπτικό του μέρος). Είναι όμως ένα άλμπουμ που αγαπάμε – γιατί μας δίνει την αλήθεια του – και που θα μείνει σε ευκρινή θέση πλάι σε όλα τα άλλα της Marianne Faithfull. (Ear Music / Feelgood)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Last call για την Κατερίνα Παπουτσάκη στη "Σφίγγα"

Η περφόρμερ κλείνει τον κύκλο εμφανίσεων της "Τραγουδιστά" με καλεσμένο τον Ody Icons.

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης χαιρετίζουν την ψήφιση του νέου νόμου 5103/2024 (A΄57) του ΥΠΠΟΑ

Οι ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση, Απόλλων, Ερατώ, Grammo και GEA συνυπογράφουν ανακοίνωση για τον νέο νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι Bell Witch στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Το κορυφαίο σχήμα θα πλαισιώσουν οι The Keening.

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.