Μια μουσική διαδρομή με τις συνθέσεις του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου 2026

Ο μουσικός φέρνει στην Άνδρο μια μουσική ανθολογία που συνοψίζει τη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του πορεία και τις σημαντικότερες δημιουργικές του αναζητήσεις.

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου φιλοξενεί τη μουσική παράσταση "Music Paths" με μουσική και τραγούδια του συνθέτη και μουσικού Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, με τη συνοδεία μιας πολυμελούς ορχήστρας κορυφαίων μουσικών και την ερμηνεύτρια Αλκμήνη.

Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, με έντονη συνθετική και εκτελεστική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χαράζοντας πολλές διαφορετικές μουσικές διαδρομές φέρνει στην ‘Ανδρο μια μουσική ανθολογία που συνοψίζει τη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του πορεία και τις σημαντικότερες δημιουργικές του αναζητήσεις.

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Καλεσμένος του φετινού Φεστιβάλ, ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνδέει διαφορετικές στιγμές και σταθμούς της μουσικής του πορείας υπό τον τίτλο που περιγράφει ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Από την Αμερική έως την Κίνα και από την Επίδαυρο έως την Κρήτη, οι συνθέσεις του διαμορφώνουν ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό τοπίο, όπου συνυπάρχουν η προσωπική του δισκογραφία, η μουσική για το θέατρο, καθώς και έργα που συνομιλούν με την ελληνική ποίηση και την παράδοση.

Η κλασική μουσική, ο αυτοσχεδιασμός, τα χρώματα της ελληνικής παράδοσης, η λυρική φωνή της Αλκμήνης, τα έγχορδα, το σαξόφωνο και το ακουστικό σχήμα συναντιούνται και μετουσιώνονται επί σκηνής δημιουργώντας έναν σύγχρονο, μαγικό ήχο που χωρίζεται σε τρεις ενότητες: το θέατρο, τα τραγούδια που εμπνέονται από τους Έλληνες ποιητές και την Κρητική σουίτα, ένα σύγχρονο έργο με έντονες επιρροές από την κρητική παράδοση, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, κλείνοντας έναν μεγάλο κύκλο προσωπικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Μέσα από αυτή την ανθολογία, οι ρίζες της ελληνικής μουσικής συνδέονται με τη σύγχρονη δημιουργία, προσφέροντας μια καθαρή εικόνα της συνολικής πορείας του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, που αγαπά να ενώνει και να εξερευνά διαφορετικούς πολιτιστικούς δρόμους.

festival-andros

Οι Συντελεστές

  • Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Διεύθυνση, Τύμπανα & Κρουστά
  • Αλκμήνη: Τραγούδι
  • Δημήτρης Τσάκας: Σαξόφωνο
  • Κώστας Τζέκος: Κλαρινέτο
  • Κώστας Παναγιωτίδης: Βιολί
  • Έβα Μοζίνσκα: Βιολί
  • Κρυσταλλία Γαϊτάνου: Βιόλα
  • Μαρία Σκανδάλη: Τσέλο
  • Δημήτρης Βερδίνογλου: Πιάνο
  • Κίμων Καρούτζος: Κόντρα Μπάσο
  • Ηχοληψία: Κώστας Μιχόπουλος

Info:

Ημ/νία: 10 Αυγούστου 2026

Ώρα: 21.00

Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου 

Εισιτήρια online και στα ταμεία του θεάτρου 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Πάνος Βλάχος τραγουδά στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" με ελεύθερη είσοδο

Ο τραγουδιστής επιστρέφει στην πατρίδα καταγωγής του για να χαρίσει στο κοινό του ένα αξέχαστο live με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί αλλά και ανέκδοτα κομμάτια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2026

Οι Naxatras θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο Floyd

Η προπώληση για μια βραδιά γεμάτη ψυχεδελικό rock, heavy riffs, "διαστημικά" grooves και ταξιδιάρικες μελωδίες έχει ξεκινήσει με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου με μια καλοκαιρινή playlist στο Θέατρο "Δόρα Στράτου"

"Τυχερό αστέρι", "ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας","Amado mio", "της καληνύχτας τα φιλιά", "τα πιο ωραία λαϊκά", μερικά από τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν.

Η μουσικοθεατρική παράσταση του Άγγελου Παπαδημητρίου "Μαθήματα Ωδικής – Ο Κυρ Άγγελος" για 2 μέρες στη Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών

Η παράσταση εξερευνά τη σχέση της τέχνης με τη μνήμη, την ομορφιά, την απώλεια, την επιθυμία και τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για δημιουργία.

Ο Matt Berninger γράφει μουσική για να λέει την αλήθεια

Λίγο πριν από την εμφάνισή του στο Ejekt Festival στις 15 Ιουλίου, η φωνή των The National που μπορεί να κάνει κάθε τραγούδι να ακούγεται σαν ποίημα μίλησε αποκλειστικά στο Αθηνόραμα.

Το "Αξιον Εστί" φωτίζει τα φετινά Αριστοτέλεια στη Χαλκιδική

Το εμβληματικό έργο των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται στις 17 Ιουλίου, ανοίγοντας το πολιτιστικό πρόγραμμα των φετινών Αριστοτελείων.

H Metropolitan Youth Orchestra of New York θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά την Πέμπτη 17 Ιουλίου φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Αμερική, με την κοινή εμφάνιση της MYO με την Underground Youth Orchestra.