Ακύλα γατάκι, τι παίζει με το σκουφάκι;

Σε δηλώσεις του, ο Akylas αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το σκουφάκι που έχει ήδη εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision.

Akylas Ferto

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΕΡΤ διοργάνωσε μια ημέρα αφιερωμένη στα media, δίνοντας την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή συμμετοχή στη Eurovision. Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση για τη Βιέννη, ο Akylas και ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο και απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από τα easter eggs του "Ferto", το videoclip και τη σκηνική εμφάνιση στο Wiener Stadthalle.

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της φετινής πρότασης ξεχωρίζει το viral σκουφάκι του Akyla, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο teaser του Sing for Greece και μέσα σε λίγες ώρες έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media. Ο ίδιος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το hype, εντάσσοντας το σκουφάκι στο concept και κυκλοφορώντας το ως merch, δίνοντας στους fans τη δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Το "Ferto" υπογράφουν μουσικά οι Papatanice, Akylas και TEO.x3, ενώ τους στίχους συνυπογράφουν ο ίδιος ο καλλιτέχνης και ο Ορφέας Νόνης. Το τραγούδι κυκλοφορεί από τη Minos EMI, A Universal Music Company.

Το videoclip, σε σκηνοθεσία Jim Georganti, ακολουθεί αισθητική video game. Ο Akylas ξεκινά παίζοντας σε Game Boy, πριν "μεταφερθεί" ο ίδιος μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού ως χαρακτήρας. Προχωρά στις πίστες, ξεπερνάει εμπόδια, ολοκληρώνει level, και αναγεννάται μετα από κάθε game over.

Ο ίδιος μας μίλησε για το στόρι πίσω από την επιλογή του αξεσουάρ και αποκάλυψε πως, αφού είχαν ολοκληρώσει την ιδέα για τον χαρακτήρα "super-Akyla", το μόνο που έμενε ήταν να βρουν το πιο iconic outfit για να ντύσουν τον ήρωα.

Με χιούμορ σχολίασε: "Δοκίμασα ό,τι αξεσουάρ είχαμε στο σπίτι με τους συγκατοίκους μου — καπέλα, γυαλιά, περούκες. Νομίζω όμως βρήκαμε το πιο κουλ. Δεν θα ήταν ωραίο να έβγαινα με ξανθό καρέ".

Και πράγματι, το αποτέλεσμα φαίνεται να τον δικαιώνει, αφού το σκουφάκι με τα αυτάκια και το πορτοκαλί φιόγκο έγινε γρήγορα σήμα κατατεθέν της ελληνικής συμμετοχής. Ο ίδιος του αποδίδει και μια πιο συμβολική διάσταση, συνδέοντάς το με την εικόνα της Ελλάδας και των νησιών της, όπου οι γάτες κινούνται ελεύθερα, χαρίζουν "χάδια" στους τουρίστες και αποτελούν σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου.

Παράλληλα, ο καλλιτέχνης φαίνεται να επιμένει στην προώθηση του ελληνικού ταλέντου στο εξωτερικό, κάτι που αποτυπώνεται και στην επιλογή του να φορά ρούχα αποκλειστικά από Έλληνες σχεδιαστές.

Akylas Ferto

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Lüüp, ο Ίγκορ Στραβίνσκι και η αιώνια σχέση Φύσης-Ανθρώπου

Η ανήσυχη κολεκτίβα προβαίνει σε μια χορταστική, τριπλή επανέκδοση του άλμπουμ Meadow Rituals (2011). Αναζητήσαμε λοιπόν τον "εγκέφαλό" της Στέλιο Ρωμαλιάδη, ώστε να μας ξεδιπλώσει το χθες και το σήμερα αυτής της προσπάθειας, που μέλλει να εορταστεί και πάνω στη σκηνή, με συναυλίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
29/08/2026

Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε φέτος στην Ελευσίνα

Μουσικές κάτω από την καμινάδα, δωρεάν συναυλιακές βραδιές και μυσταγωγικά live συνθέτουν το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026 στην Ελευσίνα.

Gadjo Dilo, Βαγγέλης Γερμανός και... ένας καλεσμένος-έκπληξη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Με έμπνευση από τον Django Reinhardt και πάθος για τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που γεφυρώνει το Παρίσι του ’30 με την Αθήνα του σήμερα.

Το Μόναχο ως ευρωπαϊκή μητρόπολη της μουσικής: "Τροβατόρε" στην Κρατική Όπερα - Δύο εξαιρετικές συναυλίες της Συμφωνικής της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας

Τον πλούτο και την ποιότητα της μουσικής ζωής του Μονάχου υπενθύμισε μια σύντομη επίσκεψη μας στις αρχές Μαΐου, επιβεβαιώνοντας γιατί η πρωτεύουσα της Βαυαρίας αποτελεί έναν από τους πιο τακτικούς προορισμούς κάθε ενημερωμένου φιλόμουσου.

Mr. Music, τι θα ακούσουμε από εσένα στον 969 ROCK FM;

Ο Δημήτρης Μπάρμπας ξεκινά εκπομπή στις 01/09, στη ζώνη 17:00-20:00 (Δε-Πα). Εμείς του θέσαμε όλες τις "δύσκολες" ερωτήσεις για το σύγχρονο ραδιόφωνο, τη μουσική βιομηχανία, αλλά και τα σόσιαλ μίντια και εκείνος μας τις απάντησε. Ευτυχώς, με απόλυτη ψυχραιμία.

Μουσικός Σεπτέμβριος στην Τεχνόπολη, με αυτά τα άχαστα lives

Αυτά είναι τα lives που παρατείνουν το αθηναϊκό συναυλιακό καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, σε ένα από τα δημοφιλέστερα venues της πόλης.

Το Pantheon Double Stage μετατρέπει το Plex σε έναν πολυχώρο μουσικής και street κουλτούρας

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το Plex φιλοξενεί το Pantheon Double Stage, ένα πολυαισθητηριακό event που φέρνει κοντά τη μουσική, την τέχνη και τη street culture σε μια ξεχωριστή βραδιά.