Η ομάδα Quilombo σε μια γιορτή με αφροβραζιλιάνικους ήχους και μπόλικο χορό

Μια αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετατρέπεται σε ζωντανή πίστα χορού προσκαλώντας το κοινό σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό πάρτι.

Quilombo 1

Μια εκρηκτική γιορτή ρυθμού, κίνησης και συλλογικής ενέργειας φέρνει η ομάδα Quilombo, σήμερα στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προσκαλώντας το κοινό σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό πάρτι βραζιλιάνικης σάμπα. Περισσότεροι από 50 μουσικοί και χορευτές μεταμορφώνουν την αίθουσα σε μια ζωντανή πίστα χορού, όπου οι αφροβραζιλιάνικοι ήχοι των κρουστών οδηγούν σε μια διονυσιακή εμπειρία συμμετοχής και απελευθέρωσης.

Οι ρυθμοί της samba batucada, της samba reggae και της bossa nova ξεδιπλώνονται σε μια συναρπαστική περιπλάνηση στον κόσμο του βραζιλιάνικου καρναβαλιού. Η ομάδα Quilombo δίνει τον παλμό των κρουστών, ενώ η Κατερίνα Πολέμη και το σχήμα της προσθέτουν ξεχωριστές ερμηνευτικές αποχρώσεις. Τη σκηνική εμπειρία συμπληρώνουν τα χορευτικά της ομάδας αφροβραζιλιάνικου χορού Dançauê, οι ερμηνείες του MC Yinka, καθώς και οι εντυπωσιακές ενδυμασίες και κατασκευές, που δημιουργούν ένα περιβάλλον πλήρους εμβύθισης.

Quilombo

Με περισσότερα από 20 χρόνια δυναμικής παρουσίας, η υπερδραστήρια ομάδα Quilombo -με περισσότερα από 100 μέλη- αναπτύσσει μέσω του ομώνυμου Κέντρου Πολιτισμού ένα πολυσχιδές καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Με σταθερούς δεσμούς με τη Βραζιλία, καλλιτεχνικούς και παιδαγωγικούς, η Quilombo προβάλλει τη σάμπα ως ζωντανή πολιτισμική "γέφυρα" ανάμεσα στον αφρικανικό, τον πορτογαλικό και τον ινδιάνικο πολιτισμό, αλλά και στον πολιτισμό της Τζαμάικας. Στον πυρήνα της δράσης της βρίσκεται η χαρά, η συλλογικότητα και η απελευθερωτική δύναμη της τέχνης -αξίες πιο αναγκαίες από ποτέ στη σύγχρονη εποχή.

Η βραδιά θα κλείσει με πολύ χορό, με dj set από το Serpente. Το κοινό θα είναι όρθιο· η πλατεία λειτουργεί ως πίστα χορού, ενώ τα μπαρ της Αίθουσας Banquet θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν:

  • Ομάδα αφροβραζιλιάνικων κρουστών Quilombo
  • Κατερίνα Πολέμη και το σχήμα της
  • Ομάδα αφροβραζιλιάνικου χορού Dançauê
  • MC Yinka
  • Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια
  • Dj Serpente

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Ώρα: 21:00

Τοποθεσία: Αίθουσα Banquet

> Δείτε όλες τις μουσικές παραστάσεις της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Megadeth": Το νέο άλμπουμ των Megadeth τους οδήγησε στην κορυφή της Αμερικής

Tο κύκνειο άσμα των Megadeth παράλληλα εξελίσσεται σε παγκόσμια επιτυχία τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
13/02/2026

Ο Danny L Harle συνεργάζεται ξανά με τη Dua Lipa και ακούγεται παντού

Ο υποψήφιος για Grammy μουσικός, παραγωγός και συνθέτης κυκλοφόρησε το ντεμπούτο-άλμπουμ του "Cerulean", από το οποίο το κομμάτι "Two Hearts" -που αποτελεί τη νέα συνεργασία του με τη Dua Lipa- ακούγεται παντού.

Damon Albarn, Grian Chatten και Kae Tempest ενώνουν τις φωνές τους στο "Flags"

Σήμερα κυκλοφόρησε το σινγκλ από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ "HELP(2)" με στόχο την στήριξη της War Child που παρέχει άμεση βοήθεια σε παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα καλύτερα έργα του Vangelis υπό το φως των κεριών

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου μπορείτε να απολαύσετε μια μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, που θα σας καθηλώσει.

O Μίνως Μάτσας μοιράζεται κάποιες σκέψεις για τα αγαπημένα του τραγούδια

Επιστρέφει με live εμφανίσεις στο VOX, τις Δευτέρες 2 & 16 Μαρτίου.

Οι Αλένα Μπάεβα και Βαντίμ Χολοντένκο έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12:00 μας περιμένει ένα πρόγραμμα υψηλών αντιθέσεων και εκφραστικής έντασης, που διατρέχει τρεις διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Τα Καλογεράκια επιστρέφουν για να πουν, όσα έπρεπε

Ο Μιχάλης και ο Παντελής ανεβαίνουν την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus και όπως έχει ήδη συμβεί, θα θελήσεις να τους ξαναδείς.