"Et Lux Perpetua": Συναυλία βαθιάς συγκίνησης στην Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Το εμλβηματικό Requiem του Luigi Cherubini παρουσιάζεται από το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro.

Et lux Perpetua

Μια βραδιά βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης υπόσχεται το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 20:30, στην Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς. Υπό τη διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, το σύνολο παρουσιάζει το εμβληματικό Requiem in C minor του Luigi Cherubini, στο πλαίσιο της συναυλίας με τίτλο "Et Lux Perpetua".

Et lux Perpetua

Το Requiem in C minor αποτελεί ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λειτουργικής μουσικής. Συνδυάζοντας την αυστηρότητα της παράδοσης με τολμηρά στοιχεία καινοτομίας, ο Cherubini δημιουργεί μια μνημειώδη σύνθεση αφιερωμένη στην ανάπαυση των ψυχών, διαποτισμένη από βαθιά ανθρωπιά και θρησκευτική ευλάβεια. Το έργο ξεχωρίζει για το δραματικό του βάθος και την πρωτοτυπία της ενορχήστρωσης, καθώς είναι γραμμένο αποκλειστικά για μικτή χορωδία, χωρίς σόλο φωνές, προσδίδοντας μια συλλογική, σχεδόν τελετουργική διάσταση στην ακρόαση.

Et lux perpetua

Πριν από την παρουσίαση του Requiem, οι μικροί χορωδοί του Libro Coro θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια του μεγάλου σύγχρονου ειρηνιστή συνθέτη Benjamin Britten, τα "Ash Grove" και "Cuckoo", προετοιμάζοντας το έδαφος για μια συναυλία που υμνεί τη ζωή, τη μνήμη και την ελπίδα.

Η συναυλία "Et Lux Perpetua" αποτελεί μια από τις σημαντικές καλλιτεχνικές στιγμές του Φωνητικού Συνόλου Libro Coro, το οποίο με τις νεανικές, καθαρές φωνές του τραγουδά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ειρηνικό και πιο ανθρώπινο. Τη μουσική εμπειρία πλαισιώνουν ο Μάρκος Κώτσιας στο πιάνο και η Κλεοπάτρα Δαρδάλη στο τσέλο, ενώ την παραγωγή υπογράφει η Εταιρεία Τεχνών Πειραιά "Εντροπία", με την ευγενική συνεργασία της Λαογραφικής Στέγης Σαλαμίνας.

Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

Προπώληση εισιτηρίων: more.gr 

Early Bird 13€ (για αγορές έως 10 Φεβρουαρίου 2026) | Γενική είσοδος 16€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι μεγάλες συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΑΛΟΥ
10/01/2026

"Ο Κόσμος Είναι Ένας": Ο Κωνσταντίνος Βήτα συναντά τον Γιάννη Ρίτσο

Ο μουσικός μπλέκει την ποίηση και την μουσική σε ένα ηλεκτρονικό μουσικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν του σημαντικού ποιητή.

Οι High Vis στο ήδη καταιγιστικό line up της συναυλίας των The Offspring

Η λονδρέζικη μπάντα θα πλαισιώνει τους θρύλους του punk rock, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον παλμό μιας βραδιάς που προμηνύεται εκρηκτική.

Ο Αντώνης Ρέμος κάνει νέο χιτ με τη "Δευτέρα"

Στο ελληνικό YouTube έχοντας πλέον ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Οι Χαΐνηδες υποδέχονται τη νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου

Στο πλαίσιο της χειμερινής τους περιοδείας η μπάντα θα κάνει 3 εμφανίσεις στην Αθήνα και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαμόλης και γιατί τον βλέπω παντού;

Ο καλλιτέχνης που από τις μικρές θεατρικές σκηνές της Αθήνας έφτασε μέχρι τα sold out και "κατέλαβε" το feed μας με τις Στρακαστρούκες.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης θέλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αφήνει χώρο για το απρόβλεπτο

Μια κουβέντα με τον σημαντικό μουσικό, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.