Κατανυκτικές νότες, παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, αλλά και λατρευτικές μελωδίες πλημμυρίζουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθόλη την περίοδο των γιορτών, με την προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις να έχει ξεκινήσει.
Για τους λάτρεις του μπαρόκ και της θρησκευτικής μουσικής

Η έναρξη του εορταστικού προγράμματος γίνεται με τη σπάνια παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου Ορατορίου του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (16.12), από το ιστορικό σύνολο (χορωδία και ορχήστρα) Les Arts Florissants, υπό τη διεύθυνση του σκωτσέζου Paul Agnew. Τον διάσημο τενόρο και αρχιμουσικό πλαισιώνουν κορυφαίοι λυρικοί τραγουδιστές του ευρωπαϊκού μπαρόκ.

Μια ανάσα πριν την εκπνοή του χρόνου, στις 28.12, ο Εσπερινός της Υπεραγίας Θεοτόκου του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, παρουσιάζεται από την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών, υπό τον ελβετό σπεσιαλίτα Emiliano Gonzalez Toro, που έχει ξεχωρίσει ανά τον κόσμο με την τολμηρή προσέγγισή του στα έργα του Μοντεβέρντι.
Ερμηνεύουν: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Θεοδώρα Μπάκα, Emiliano Gonzalez Toro και
Juan Sancho.
Μιούζικαλ, Καραγκιόζης και εμπειρίες για όλη την οικογένεια
Για ακόμη μια χρονιά δεν λείπουν εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες:

- Φέτος ο αγαπημένος Καραγκιόζης ταξιδεύει τα Χριστούγεννα στην Κούβα μέσα από μια πολυπολιτισμική περιπέτεια του Θεάτρου Σκιών από τον Ηλία Καρελλά και τον θίασό του (19.12–5.1). Υπό τους ήχους μουσικής, παιδιά ηλικίας +4 και μεγάλοι ταξιδεύουν μακριά, αλλά και βαθιά μέσα στη μαγεία των γιορτών. Παίζουν και τραγουδούν η Rossana Mailan και η Αρετή Κετιμέ.
- Ένας αγαπημένος ήρωας παραμυθιού, ο Αλαντίν, φορά για πρώτη φορά τα χριστουγεννιάτικα ρούχα του και προσκαλεί το κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας. Από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, το ολοκαίνουργιο μιούζικαλ "Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", σε πρωτότυπη μουσική του Στέφανου Κορκολή και κείμενα-στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με αγαπημένους πρωταγωνιστές όπως ο ΖAF, ο Γιώργος Νινιός, η Εβελίνα Παπούλια και ο Ζερόμ Καλούτα, υπόσχεται χιούμορ, μουσική και μαγικές εικόνες.

Χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ με εκκλησιαστικό όργανο

Στις 21 Δεκεμβρίου, οι διεθνώς αναγνωρισμένες σολίστ Ουρανία Γκάσιου και η Ελένη Κεβεντσίδου, μνημονεύουν με τις μελωδίες τους τον αείμνηστο δάσκαλό τους Νίκολας Κύναστον με το ρεσιτάλ "2 οργανίστες – 4 χέρια". Ένα σπάνιο ρεπερτόριο για εκκλησιαστικό όργανο, που περιλαμβάνει Μπαχ, Ρέγκερ, Τσαϊκόφσκι, Ζονγκέν, και φυσικά αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών.

Γιορτινό γκαλά και... γύρος του κόσμου!

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Αλέξανδρο Μυράτ σας προσκαλεί στο εορταστικό γκαλά της χρονιάς να κάνετε "Ένα γύρο του κόσμου 80 (και κάτι) λεπτά". Ορχήστρα της πόλης με ένα εορταστικό και άκρως δεξιοτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει από το "I Got Rhythm" του Gershwin έως το "Gabriel’s Oboe" του Morricone, από τα βαλς του Hisaishi και του Shostakovich έως αφροαμερικανικούς ρυθμούς και λατινοαμερικάνικα φινάλε.
Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης

Στις 4.1 η υποδοχή του νέου έτους γίνεται με μια βραδιά στα πρότυπα της πιο διάσημης και προβεβλημένης συμφωνικής συναυλίας που δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης. Υπό την μπαγκέτα κορυφαίων μαέστρων, βαλς, πόλκες, εμβατήρια και άλλα ανάλαφρα και μελωδικά ορχηστρικά έργα της θρυλικής μουσικής οικογένειας των Στράους θα ακουστούν από την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.
Γιορτή μετά μουσικής στο Φουαγιέ των Μουσών… και στο Παγοδρόμιο
Για ακόμη μια χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει την καθιερωμένη μουσική γιορτή του στο Φουαγιέ Μουσών με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας δωρεάν συναυλίες στους μικρούς, αλλά και… τους πιο μεγάλους φίλους του!
Από τις 14 έως τις 29 Δεκεμβρίου, στη γιορτινή σκηνή του Φουαγιέ, νεανικά χορωδιακά σχήματα, αλλά και πολλά υποσχόμενα μουσικά συγκροτήματα ωδείων και μουσικών σχολείων της Αττικής θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αγαπημένες μελωδίες με έμπνευση από την περίοδο που διανύουμε.

Εκεί κοντά, στο Αίθριο του Μεγάρου, σε καθημερινή βάση, από το πρωί μέχρι το βράδυ, βρίσκεται το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας, που περιμένει αρχάριους και προχωρημένους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους επί πάγου, να διασκεδάσουν και να παρασυρθούν από το κλίμα των ημερών. Το μόνο που χρειάζεται είναι γιορτινή διάθεση!
Εκδηλώσεις στο Φουαγιέ των Μουσών

20/12/2025: Χορωδία Polyphonica
21/12/2025: Jazz sharp # 9 – συγκρότημα jazz του μουσικού σχολείου Αλίμου
27/12/2025: Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια Χορωδία Νεανικής Εστίας Αγίας Παρασκευής
28/12/2025: "Βοσπορίτικο" βυζαντινό παραδοσιακό σύνολο του μουσικού σχολείου Πειραιά.
Χριστουγεννιάτικο shopping στο Μέγαρο

Τέλος, καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθημερινά το M Shop του Μεγάρου θα προσφέρει επιλογές ξεχωριστών και πρωτότυπων δώρων, αντικειμένων, αξεσουάρ, βιβλίων, CD και έργων τέχνης για όλα τα γούστα.

Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών