Bombino: Ο Τουαρέγκ guitar hero επιστρέφει στην Αθήνα

Έφτασε η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή του σπουδαίου Tuareg κιθαρίστα για το δικό του δίωρο headline show.

Bombino © Argiris Liosis

Η μεγάλη επιστροφή του σπουδαίου Tuareg κιθαρίστα Bombino και της μπάντας του για το δικό του δίωρο headline show στην καρδιά της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο "Universe Saturn Area". Τραγουδοποιός, κιθαρίστας και τραγουδιστής, ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Omara "Bombino” Moctar θεωρείται από τους πιο συναρπαστικούς blues κιθαρίστες με ιδιαίτερη εκτίμηση τόσο από κριτικούς και καλλιτέχνες όσο και από εκατοντάδες ακροατές απανταχού της γης. Οι εκπληκτικές live εμφανίσεις του, που χαρακτηρίζονται το λιγότερο εντυπωσιακές, καθώς και η δεξιοτεχνία του στην κιθάρα έχουν οδηγήσει πολλούς αξιόλογους κριτικούς μουσικής να τον παρομοιάζουν με τους Jimi Hendrix, Carlos Santana, Neil Young και Jerry Garcia.

Γεννημένος το 1980 στο Tidene του Νίγηρα, ο Bombino είναι μέλος της φυλής των Τουαρέγκ. Ένας Βερβερικός νομαδικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας όπου για αιώνες έχει αγωνιστεί ενάντια στην αποικιοκρατία και την επιβολή της ισλαμικής κυριαρχίας. Μέχρι σήμερα, η αλληλεπίδρασή του με την κοινότητα των Τουαρέγκ είναι ιδιαίτερα έντονη και έχει βοηθήσει στην ενδυνάμωσή της τόσο καλλιτεχνικά όσο και πνευματικά. 

Bombino
© Argiris Liosis

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Agadez", κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2011 από την Cumbancha Records, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Ron Wyman. Το άλμπουμ έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια και γνώρισε τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα ο Bombino να περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο ώστε να προωθήσει τη μουσική του και το σκοπό του. Το Απρίλιο του 2013 έκανε το ντεμπούτο στην Nonesuch Records με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Nomad". H ηχογράφηση έγινε από τον βραβευμένο με Grammy παραγωγό Dan Auerbach των Black Keys. Το άλμπουμ σκαρφάλωσε στο Νο 1 των charts του Billboard World Music καθώς και στο iTunes World, ενώ παράλληλα αποθεώθηκε από κορυφαία δημοσιογραφικά μέσα, όπως τα Rolling Stone, New York Times και BBC World Service. Το 2015, ο Bombino συνεχίζει με τη επόμενη δισκογραφική του δουλειά "Azel", αυτή τη φορά με τη συνεργασία του Dave Longstreth (Dirty Projectors). Το "Azel" είναι ένα καθηλωτικό άλμπουμ και ίσως η πιο συνεκτική και πρωτοποριακή δουλειά του μέχρι σήμερα.

Με επτά άλμπουμ στο ιστορικό του, πολυάριθμες live εμφανίσεις στο Austin Psych Fest, στο KEXP και στο Les Musicaves Fest, καθώς και συναυλίες δίπλα σε ονόματα, όπως των Robert Plant, Amadou & Mariam και Gogol Bordello, ο Bombino έχει κατορθώσει να χαράξει μία πολύ διαφορετική πορεία στο χώρο της μουσικής και με το πέρασμα των χρόνων έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα το ταλέντο του αλλά και η αξία του ως μουσικός, δημιουργός και προσωπικότητα. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

> Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bombino

  • Μουσικές του κόσμου

O βραβευμένος με Grammy μουσικός, από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της φυλής των Τουαρέγκ αλλά και χαρισματικότερους κιθαρίστες στον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα για ένα πολύ δυναμικό live. Τραγουδοποιός, κιθαρίστας και τραγουδιστής, ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Omara “Bombino” Moctar θεωρείται από τους πιο συναρπαστικούς blues κιθαρίστες με ιδιαίτερη εκτίμηση τόσο από κριτικούς και καλλιτέχνες όσο και από εκατοντάδες ακροατές απανταχού της γης. Οι εκπληκτικές live εμφανίσεις του, που χαρακτηρίζονται το λιγότερο εντυπωσιακές, καθώς και η δεξιοτεχνία του στην κιθάρα έχουν οδηγήσει πολλούς αξιόλογους κριτικούς μουσικής να τον παρομοιάζουν με τους Jimi Hendrix, Carlos Santana, Neil Young και Jerry Garcia. Γεννημένος το 1980 στο Tidene του Νίγηρα, ο Bombino είναι μέλος της φυλής των Τουαρέγκ. Ένας Βερβερικός νομαδικός λαός της κεντρικής και νότιας Σαχάρας όπου για αιώνες έχει αγωνιστεί ενάντια στην αποικιοκρατία και την επιβολή της ισλαμικής κυριαρχίας. Μέχρι σήμερα, η αλληλεπίδρασή του με την κοινότητα των Τουαρέγκ είναι ιδιαίτερα έντονη και έχει βοηθήσει στην ενδυνάμωσή της τόσο καλλιτεχνικά όσο και πνευματικά.

Universe

Λεωφ. Κηφισού 87, Αιγάλεω
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ του ΠΣΚ

Συναυλίες, φεστιβάλ και αφιερώματα που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

03/10/2025

Ο Morrissey στην Αθήνα: Η προπώληση ξεκίνησε

Η διάθεση των εισιτήριων για τη συναυλία του frontman των Smiths που περιμένουμε από το καλοκαίρι ξεκίνησε σήμερα (3/10).

Η Μιράντα Βερούλη "ζωντανεύει" την Astrud Gilberto στο Theatre of the No

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βραζιλιάνικης μουσικής επιστρέφει στη σκηνή για ένα μοναδικό αφιέρωμα στη θρυλική Astrud Gilberto, παρουσιάζοντας τις αξεπέραστες μελωδίες της Bossa Nova.

Η υπόθεση του D4vd: Πώς ο νεαρός μουσικός έγινε βασικός ύποπτος για φόνο

Οι λεπτομέρειες γύρω από τον Αμερικάνο μουσικό και ένα 15χρονο κορίτσι που βρέθηκε νεκρό στο αμάξι του έχουν προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα διαδικτυακών εικασιών και ίντριγκας.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

Το καλλιτεχνικό δίδυμο ενώνει για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις του σε μια σπάνια μουσική βραδιά, παρουσιάζοντας ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Δημήτρης Ζερβουδάκης και Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου

Οι δύο τραγουδιστές ενώνουν φωνές και ρεπερτόρια και έρχονται στην κεντρική σκηνή για τέσσερις μόνο εμφανίσεις.

Συναυλίες σύγχρονης μουσικής: Νέοι και καταξιωμένοι συνθέτες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η ΕΛΣ παρουσιάζει τρεις μοναδικές συναυλίες σύγχρονης μουσικής, στο πλαίσιο του Κύκλου Εργαστηρίων Σύνθεσης, φέρνοντας στο προσκήνιο νέους και καταξιωμένους συνθέτες.