Η "The Music of Queen" tribute band έρχεται στην Αθήνα

Ζήστε μια αναπαράσταση του εκρηκτικού live που έδιναν οι Queen στο απόγειο της καριέρας τους.

The Music of Queen

Η "The Music of Queen tribute band" έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη 27 Αυγούστου στο Βεάκειο (9 μ.μ.). Ζήστε μια αναπαράσταση του εκρηκτικού live που έδιναν οι Queen στο απόγειο της καριέρας τους.

Οι επιτυχίες των Queen συνεχίζουν να εμπνέουν μικρούς και μεγάλους. Ενσωμάτωσαν είδη όπως ροκ, ποπ, κλασική, μπαλάντες, ντίσκο ή RnB στα τραγούδια τους και έτσι προσέγγισαν ένα μεγάλο κοινό. Από τότε πολλά συγκροτήματα δημιούργησαν musical tributes αφιερωμένα στους Queen. Το πιο διάσημο, κυρίως λόγω του πρωταγωνιστή του, είναι το The Music Of Queen που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί στο The Music Of Queen  πρωταγωνιστής είναι ο μουσικός και ηθοποιός Βαλεντίν Λ. Φίντλινγκ, ο οποίος έχει μοναδική ενέργεια πάνω στη σκηνή και σπουδαίες φωνητικές δυνατότητες. Με την σχολαστική του ματιά, ξαναφέρνει για λίγο τον Φρέντι Μέρκιουρι μπροστά μας, με τρόπο που κανένας άλλος καλλιτέχνης αφιερώματος δεν έχει κάνει πριν.

Ο Βαλεντίν ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών. Κατά τη διάρκεια των πρώτων του μουσικών και θεατρικών σπουδών κέρδισε υποτροφίες και βραβεία, ανάμεσά τους και του καλύτερου νέου showman της Ευρώπης. Στο πανεπιστήμιο δημιούργησε μια μπάντα με την οποία έκαναν αφιερώματα σε μεγάλα συγκροτήματα και ένα από αυτά, το αφιέρωμα στους Queen τον έχρισε ως τον καλύτερο πρωταγωνιστή σε tributes για το διάσημο συγκρότημα.

Ακολούθησε η πρόταση που του έκαναν να γίνει ο Φρέντι στο musical tribute "The Music of Queen”. Με αυτό έχει ταξιδέψει σε 40 χώρες και τον έχουν απολαύσει πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές. Κέρδισε και το βραβείο του "καλύτερου νεαρού "Φρέντυ” των Queen", στο φεστιβάλ Queen Tributes το 2022.

To "The Music of Queen” είναι ένα δίωρο show αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα αλλά και στην ψυχή της μεγάλης αυτής μπάντας, σε έναν από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς του πλανήτη, μια προσωπικότητα με μαγνητική παρουσία επάνω στη σκηνή.

Άλλωστε μετά την ίδρυση των Queen, ο Φρέντι Μέρκιουρι συνέθεσε πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το "Somebody to Love", τον γηπεδικό ύμνο We Are the Champions και το οπερατικό Bohemian Rhapsody,  για πολλούς η κορυφαία συνθετική του δημιουργία.

Η ιστορία τους αποτελεί πάντα ένα μάθημα για το πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Την ίδια μοίρα περίπου, είχαν και τα επόμενα δύο. Λίγο πριν την κυκλοφορία του "A night at the opera", οι Queen εμπιστεύτηκαν για προσωπική ακρόαση ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι στον φίλο τους Kenny Everett, ο οποίος ήταν γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και κωμικός της Βρετανίας. Εκείνος, το βρήκε υπέροχο και χωρίς να ζητήσει την άδεια τους, έπαιξε όσες περισσότερες φορές μπορούσε το τραγούδι στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο. Σύντομα, τα δισκοπωλεία γέμισαν κόσμο, που ζητούσε ένα τραγούδι το οποίο δεν είχε καν κυκλοφορήσει! Πρόκειται φυσικά για το τραγούδι "Bohemian Rhapsody", το οποίο παντρεύει αρμονικά την όπερα και την ροκ μουσική. Λόγω αυτού του κομματιού, το άλμπουμ "A night at the opera" είχε τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, παρέμεινε το 1975 για 9 εβδομάδες στο νούμερο ένα των βρετανικών charts, καθώς επίσης και για άλλες 6, το 1991, μετά τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τραγούδι ξεχωρίζει η ανακήρυξή του σε "Τραγούδι της Χιλιετίας" από το Guiness Book of Records.

Αυτό το καλοκαίρι τραγουδάμε: "We Will Rock You”, "I want to Break Free”, "The Show Must Go On”, "Bohemian Rhapsody”, "Another One Bites the Dust”, "I Want It All”, "Killer Queen”, "Radio Ga Ga”, "Who Wants To Live Forever” και τόσα άλλα.

Προπώληση: more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Τόσκα": το ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ στη φασιστική Ρώμη αναβιώνει στη Λυρική

Την αναβίωση παλαιότερης επιτυχημένης παραγωγής του Νίκου Πετρόπουλου για την "Τόσκα" του Πουτσίνι επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή ως πρώτο μέρος του αφιερώματος στον εκλεκτό σκηνογράφο & σκηνοθέτη. Πού οφείλεται η γοητεία ενός έργου εξίσου αγαπητού σε κοινό, σκηνοθέτες και τραγουδιστές;

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
06/12/2025

"Βορεινές αναμνήσεις": Μια συναυλία γεμάτη λάμψη, φως και αισιοδοξία

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, ήδη η Αθήνα άρχισε να στολίζεται και να ετοιμάζεται για την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα: εξερευνώντας τη μουσική του 18ου αιώνα "των μεταβάσεων"

Το πολύτιμο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής που παρουσιάζεται κάθε Νοέμβρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη διοργάνωση παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, κάτι που επιβεβαίωσε, πέραν της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του, και η τεράστια προσέλευση του κοινού.

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.