"Μελωδικό" ταξίδι στο 1821 από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με θέμα "Ταξίδι μουσικό στα χρόνια του Αγώνα".

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 11.30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με θέμα "Ταξίδι μουσικό στα χρόνια του Αγώνα".

Τραγούδια ελληνικά, κλέφτικα και ηρωικά, γαλλικά και ισπανικά επαναστατικά, θούριοι, φιλελληνικά και ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" αποτελούν μια πρωτότυπη μουσική αφήγηση που ακολουθεί τα εκθέματα, φωτίζοντας τις ψηφίδες της εποχής από τις οποίες αναδύθηκε το ελληνικό κράτος. Επίσης στο πρόγραμμα ζωντανεύουν μέσα από βίντεο τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και οι χοροί των επαναστατημένων Ελλήνων.

Η διάρκεια της περιήγησης στις αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης και την Αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι 75΄. Το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής: Νικολέττα Ζυγούρη, 210-3237617 (εσωτ. 220). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Και δεύτερη συναυλία για το Παιδί Τραύμα στο ΠΛΥΦΑ

Το Παιδί Τραύμα επιστρέφει για μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στη "Δεύτερη Ζωή", τον νέο του δίσκο που κυκλοφορεί στο τέλος του μήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Μια νύχτα με τους Gizmo Varillas και Monsieur Minimal

Μιλήσαμε με τους δημοφιλείς δημιουργούς με αφορμή τη "συνάντησή" τους στο πρώτο "Jameson Connects" music session της σεζόν.

"Είχα φωνή, την πήραν τα πουλιά": Ο Δώρος Δημοσθένους έρχεται με νέο υλικό στον Σταυρό του Νότου

Παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά τον νέο κύκλο τραγουδιών, σε στίχους της Ελένης Φωτάκη, με μουσική και ενορχήστρωση δική του.

Η Αθήνα ξαναζεί την 28η Οκτωβρίου του 1940 με μια παράσταση που έκανε θραύση

Η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής γυρνά 85 χρόνια πίσω, αφιερώνοντας δύο βραδιές (Σάββατο 25 & Κυριακή 26/10) σε μια μουσική επιθεώρηση εμβληματική των ημερών του ένδοξου "Όχι", η οποία –για λίγο– σκόρπισε τα μαύρα σύννεφα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Εισβολέας επιστρέφει στις χειμερινές εμφανίσεις

Ένα "Living Room Jam" στο Baumstrasse μαζί με την μπάντα του.

10 χρόνια Καλογεράκια

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης γιορτάζουν μια δεκαετία δισκογραφίας στον Σταυρό του Νότου (Plus).