Το Theatre of the NO υποδέχεται το Spyros Manesis Trio

Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης θα εμφανιστεί μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Theatre of the NO για μία μοναδική τζαζ συναυλία

Spyros Manesis

Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης εμφανίζεται στη σκηνή του Theatre of the NO την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 21.00, για μία μοναδική συναυλία με το Spyros Manesis Trio, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει το πολυδιάστατο συνθετικό και αυτοσχεδιαστικό του έργο.

Μαζί του θα βρίσκονται δύο από τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής: ο Περικλής Τριβόλης στο κοντραμπάσο και ο σταθερός του συνεργάτης Αναστάσης Γούλαρης στα τύμπανα. Το τρίο συνθέτει έναν ζωντανό και δυναμικό μουσικό οργανισμό, όπου η αλληλεπίδραση, η ελευθερία και η ένταση του αυτοσχεδιασμού βρίσκονται στο επίκεντρο.

Περικλής Τρίβολης
Περικλής Τρίβολης

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις του Σπύρου Μάνεση από ολόκληρη την πορεία του, μέσα από τα άλμπουμ Trioism, Undelivered και Broken Blue, καθώς και τολμηρές και προσωπικές ερμηνείες έργων των Michel Legrand και Λένας Πλάτωνος, δημιουργών που τον έχουν εμπνεύσει βαθιά. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν νέες, ακυκλοφόρητες συνθέσεις του, λίγο πριν την επικείμενη δισκογράφησή τους.

Το παίξιμο του Σπύρου Μάνεση χαρακτηρίζεται από εναλλαγές εσωτερικότητας και λυρικής μελωδικότητας με στιγμές δεξιοτεχνίας και εξωστρέφειας. Σταθερά στοιχεία της μουσικής του είναι η φρεσκάδα, η διάθεση για εξερεύνηση και το ρίσκο, με έντονες αναφορές στο post-mainstream και τη σύγχρονη τζαζ, καθώς και επιρροές από σπουδαίους πιανίστες όπως οι Bill Evans, Keith Jarrett, Paul Bley και Brad Mehldau.

Αναστάσης Γουλάρης
Αναστάσης Γουλάρης

Ανήκοντας στη νέα γενιά Ελλήνων τζαζ μουσικών, ο Σπύρος Μάνεσης είναι πιανίστας και συνθέτης με σπουδές κλασικού και τζαζ πιάνου στην Αθήνα και στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, συνεργαζόμενος με σημαντικούς μουσικούς και ορχήστρες. Ως σολίστ έχει συμπράξει με συμφωνικές και σύγχρονες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ως leader έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ σε διεθνείς δισκογραφικές.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Spiral Trio, με το οποίο έχει εκδώσει δύο δίσκους και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Athens Jazz Festival 2023. Παράλληλα, δραστηριοποιείται έντονα και στον εκπαιδευτικό τομέα, διδάσκοντας τζαζ πιάνο στη σχολή Jazzart και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Η συναυλία στο Theatre of the NO αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της ξεχωριστής μουσικής ταυτότητας του Σπύρου Μάνεση, με επίκεντρο το πλούσιο, σύγχρονο και πολυδιάστατο συνθετικό του έργο.
Προπώληση εισιτηρίων : more.com

Σπύρος Μάνεσης
Σπύρος Μάνεσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο φέρνει το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια με ελεύθερη είσοδο

Το Φεστιβάλ της Λίμνης επιστρέφει στη Βόρεια Εύβοια από 30 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου με μουσική, χορό, κινηματογράφο και δωρεάν εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2026

Το 20ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας φέρνει βραδιές κλασικής μουσικής και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα

Το 20ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 22 Αυγούστου σε τρία διαφοερτικά σημεία του νησιού, διαθέτωντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με βραδιές κλασικής μουσικής, μιούζικαλ και ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι.

Ο Dreamachinery σου λέει να γελάσεις ξανά αυτό το καλοκαίρι

Ο Dreamachinery επιστρέφει με το ατμοσφαιρικό "Smile again", το οποίο εδώ επανασυστήνεται μέσα από τη διεισδυτική ματιά του Nosak.

Δωρεάν συναυλίες όλο τον Αύγουστο στους Δελφούς

Το 8ο Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" συνεχίζει δυναμικά το καλοκαιρινό του ταξίδι και τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Γιώτα Νέγκα και η Βιολέτα Ίκαρη.

Ο θρύλος της jazz fusion Billy Cobham έρχεται στην Ελλάδα

Ο Billy Cobham, ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της jazz fusion, φέρνει στη σκηνή τη σπουδαία μουσική του διαδρομή και το εμβληματικό του έργο.

Το 1ο Megara Brewfest έρχεται στα Μέγαρα

Craft μπύρα, ζωντανή μουσική, έκθεση φωτογραφίας και street food συναντιούνται στο 1ο Megara Brewfest, το Σάββατο 1η Αυγούστου στα Μέγαρα.

Ο κορυφαίος fusion ντράμερ του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

Ο θρύλος της jazz fusion, Billy Cobham, έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των 61ων Δημητρίων.