Ένα τζαζ ταξίδι στην Αίγινα

Ένας νέος μουσικός θεσμός στην Αίγινα ανοίγει τις πόρτες του για δύο μέρες.

Βρετος

Ένας νέος θεσμός για τις τέχνες του αυτοσχεδιασμού, με κορμό την τζαζ μουσική, ξεκινά φέτος στην Αίγινα, με πρωτοβουλία του Jazz Solidarity Network, του μοναδικού επίσημου φορέα για την τζαζ στην Ελλάδα.

Δύο ημέρες γεμάτες πολιτισμό, στην καρδιά του καλοκαιριού, σε ένα από τα πλέον γοητευτικά και προσιτά νησιά της χώρας. Τζαζ συναυλίες, παραστάσεις σύγχρονου χορού και ποίηση, όλα συνδεδεμένα στενά με την καλλιτεχνική κοινότητα της Αίγινας —μιας από τις σημαντικότερες της Ελλάδας.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι καθαρά κοινωφελής και μη κερδοσκοπικός: η συγκέντρωση πόρων για τη στήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών της ελληνικής τζαζ σκηνής, με στόχο τη χρηματοδότηση νέων δισκογραφικών παραγωγών και διεθνών περιοδειών κατά το έτος 2026.

Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί το σημαντικότερο νεότερο μνημείο της Αίγινας, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα (1880–1985) λειτούργησε ως φυλακή, κυρίως για πολιτικούς κρατουμένους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτέχνες με στενή σχέση με την Αίγινα: ο Γιώργος Κοντραφούρης με τους Flying Jazz Trio, ο Παντελής Μπενετάτος με τον Alexandros Affolter και το Vocal Jazz Quartet, το Mediterranean Echoes του Αλέκου Βρέτου, οι Hippomaniacs του Γιάννη Κασέτα, καθώς και δύο εξαιρετικές χορεύτριες – η Λουκιανή Παπαδάκη και η Μαρία Μαυρίδου – που θα αυτοσχεδιάσουν ζωντανά με τους μουσικούς.

Εκλεκτή καλεσμένη, η Χάρις Αλεξίου σε απαγγελίες ποιημάτων που γεννήθηκαν στην Αίγινα.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκεύη 11 Ιουλίου

Flying Jazz Trio

9 μ.μ.: Alekos Vretos Quartet | Mediterranean Echoes (Α.Βρέτος, Ν.Μάνος, Δ.Βερδίνογλου, Γ.Δίσκος)
10 μ.μ.: Free dance improvisation (Μ.Μαυρίδου, Α.Βρέτος, Ν.Μάνος)
10.45 μ.μ.: Flying Jazz Trio (Στ.Ανδρεάδης, Γ.Κοντραφούρης, N.Θεσσαλονικεύς)

Βενετάτος

Σάββατο 12 Ιουλίου

9 μ.μ.: Benetatos - Affolter Vocal Jazz Quartet (Π.Μπενετάτος, Α.Αφόλτερ, Σ.Μπέλλος, Γ.Ρούλος) 
10 μ.μ.: Free dance improvisation (Λ.Παπαδάκη, Γ.Κασέτας)
10.45 μ.μ.: Hippomaniacs (Γ.Κασέτας, Γ.Κωστόπουλος, Π.Σβομπότνικ, Λ.Φράτνικ)

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε τις συναυλίες τις εβδομάδας στον οδηγό του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Radiohead περιοδεύουν μετά από 7 χρονιά

Το συγκρότημα του Thom Yorke θα εμφανιστεί σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: τη Μαδρίτη, τη Μπολόνια, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο.

05/09/2025

Το Φ hill Sessions επιστρέφει δυναμικά στον Λόφο Φιλοπάππου

Αυτός ο Σεπτέμβριος στο Θέατρο "Δόρα Στράτου" έχει συναυλίες για όλα τα γούστα: από τον Dhafer Youssef και τη Μάρθα Φριντζήλα με τα Καλογεράκια μέχρι τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Λένα Πλάτωνος.

Η musicAeterna Byzantina στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Η musicAeterna Byzantina συμμετέχει σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Σείστηκε το Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Το παρών στη μεγαλειώδη συναυλία για τον σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη έδωσαν 30.000 θεατές, ενώ συμμετείχε πλήθος αγαπημένων καλλιτεχνών.

Ο Κ. Βήτα ηλεκτρίζει την Τεχνόπολη

Ο μουσικός που πειραματίστηκε με τον ηλεκτρονικό ήχο και έντυσε τα τραγούδια του με χαρακτηριστική ποιητική πρόζα έρχεται για μια μοναδική συναυλία.

Το πρώτο "Φεστιβάλ του Μεγάρου στη Λίμνη" της Βόρειας Εύβοιας είναι γεγονός

Το Μέγαρο Μουσικής συνεχίζει τη δράση "Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια" με έναν νέο πολιτιστικό θεσμό γεμάτο μελωδίες αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις.

Τετραήμερο street party στo "μπη σάιντ" για τα 17 χρόνια Cannibal Radio

Η αφρόκρεμα της λόκαλ σκηνής, 59 DJs συνολικά, γιορτάζει σε ένα πολυήμερο event με ελεύθερη είσοδο.