Όταν η Κρήτη συναντά την Ελλάδα: Μια μουσική βραδιά με τον Βασίλη Δραμουντάνη και τον Θοδωρή Κοτονιά

Ένα ταξίδι με τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Κρήτη.

Βασίλης Δραμουντάνης και Θοδωρής Κοτονιάς

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση πρόκειται να ζήσει το κοινό της Αθήνας την Πέμπτη 8 Μαΐου, στο Κρητικό κέντρο "Ομαλός", όπου ο Βασίλης Δραμουντάνης και ο Θοδωρής Κοτονιάς ενώνουν ξανά τις φωνές και τις ψυχές τους σε μια βραδιά γεμάτη παράδοση, συγκίνηση και τραγούδια καρδιάς.

Η σχέση των δύο καλλιτεχνών μετρά χρόνια φιλίας και βαθιάς εκτίμησης. Η πρώτη τους γνωριμία έγινε μέσα από τις εκδηλώσεις του Αγίου Υακίνθου, όταν ο μαντολινίστας και τραγουδιστής από τα Ανώγεια, Βασίλης Δραμουντάνης, "συνάντησε" μουσικά τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Θοδωρή Κοτονιά. Η κοινή τους πορεία πέρασε από νύχτες με μουσική και τσικουδιά, για να φτάσει τελικά και στο μυστήριο του γάμου, όπου ο Δραμουντάνης πάντρεψε τον Κοτονιά, με τους δύο καλλιτέχνες να γίνονται κουμπάροι και φίλοι ζωής.

Η συνέχεια αυτής της ιδιαίτερης σχέσης εκτυλίσσεται πάνω στη σκηνή, σε ζωντανές εμφανίσεις που αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους. Δύο καλλιτέχνες που αγαπήθηκαν για το μουσικό τους ήθος και ύφος, ανταμώνουν και πάλι, πλαισιωμένοι από εξαιρετικούς μουσικούς, για να μας ταξιδέψουν από στεριές και θάλασσες ως τα βουνά της Κρήτης.

Καλεσμένη της βραδιάς θα είναι η Σαββέρια Μαργιολά, η αγαπημένη τραγουδίστρια που γνωρίσαμε από το "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις", προσθέτοντας τη δική της χροιά σε αυτή την μουσική εμπειρία.

Πρόσφατα, οι Δραμουντάνης και Κοτονιάς μοιράστηκαν τραγουδιστικά και το νέο κομμάτι "Το μεγαλύτερο θεριό", σε στίχους του Λευτέρη Μπέρκη και μουσική του Θοδωρή Κοτονιά.

Κρητικό κέντρο "Ομαλός", 2105621642

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

22/10/2025

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.

"From Cabaret to Rock n' roll... and Αll that Jazz!": Μια λαμπερή μουσική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Η εποχή του ρετρό ζωντανεύει μέσα από μια παράσταση γεμάτη από ήχους και ρυθμούς από το 1890 ως το 1960.

Μάριος Στρόφαλης και Roman Gomez: Δυο μαέστροι του nuevo tango συνομιλούν

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μαέστροι βαδίζουν σε Tango και Jazz μονοπάτια.

Δύο βραδιές με τον Wim Mertens στο Ωδείο Αθηνών

Ο Βέλγος συνθέτης παρουσιάζει το νέο του δίσκο σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα.